rubitv.cat Tancar
 
 
 
09-08-2017
 

Dues iniciatives implementades a Rubí sobre el malbaratament alimentari participaran en un projecte europeu

Ecowaste 4 Food tindrà en compte el que es fa a escoles i restaurants de la ciutat per aprofitar els aliments

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental ha estat convidat per l'Agència de Residus del Govern de Catalunya a formar part del Comitè Estratègic del projecte europeu 'Ecowaste 4 Food' per a la prevenció del malbaratament alimentari. Recentment s'ha celebrat una reunió del Comitè en la qual s'han tractat diferents iniciatives existents a Catalunya per prevenir el malbaratament. Recordem que el Vallès Occidental compta amb una important experiència amb els projectes Recooperem -que el Consorci porta a terme junt amb el Consell Comarcal a 15 escoles (veure notícia)- i Acaba't el Plat a Casa, que es desenvolupa als restaurants de la comarca (veure notícia).

Aquestes dues experiències de foment de l'aprofitament alimentari estan tenint una gran resposta per part dels agents implicats i es treballa per poder ampliar-les els pròxims mesos. És per aquest motiu que l'Agència de Residus ha escollit el Vallès Occidental com un dels territoris participants en el Comitè Estratègic.

El projecte 'Ecowaste 4 Food' reuneix set autoritats locals i regionals de set països d'arreu d'Europa. L'objectiu del projecte és, d'una banda, ajudar els socis a respondre millor a la reducció de residus alimentaris al llarg de tota la cadena alimentaria mitjançant l'ecoinnovació, com a part duna estratègia territorial més global que asseguri l'accés a una quantitat suficient d'aliments nutritius a tota la població. I de l'altra, demostrar que els residus alimentaris poden ser l'origen d'una economia eficient en els recursos i respectuosa amb el medi ambient per als territoris. Els socis s'han compromès a millorar les polítiques en la matèria durant els quatre anys de durada del projecte i, en particular, en influir en el Programa Operatiu Regional 2014-2020 dels fons FEDER. El projecte té un pressupost d'1.465.703 euros i una durada de quatre anys (2017-2020).

Les entitats participants en el projecte treballen conjuntament, intercanviant les seves experiències i aprenent unes de les altres, a promoure en els seus territoris ecoinnovacions per reduir els residus d'aliments, com una manera d'avançar cap a un desenvolupament sostenible i inclusiu.

La primera fase del projecte, de dos anys de durada (2017-2018), es dedica a l'aprenentatge interregional fins a la definició d'un pla d'acció regional, intercanviant experiències i aprenent els uns dels altres. Durant aquests dos anys, un comitè estratègic estarà activament involucrat en la selecció i validació de bones pràctiques en cadascun dels territoris participants i la seva adaptació a la realitat regional, i tanmateix en aportar la seva experiència a les altres regions europees.

La segona fase, de dos anys més de durada (2019-2020), es dedicarà a la implementació dels plans d'acció regionals dissenyats en la primera fase. Les diferents entitats que formin part del comitè estratègic seran les que aplicaran les actuacions del pla d'acció prèviament definit i susceptibles de ser finançades amb aportacions procedents de Fons FEDER.

RUBITV.CAT

 
0 comentaris
 

Comentaris

 
Afegir comentari
  • Nom
     
  • E-mail
     
  • Comentari
     
  •  
  •  
 

Tots els comentaris seran moderats abans de publicar-se.

Rubitv.cat no es fa responsable de l’opinió expressada pels usuaris. No es permeten comentaris ofensius, il·legals o que faltin a la dignitat de les persones. Rubitv.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri inapropiats.

Llegir avís legal

 

Notícies Relacionades

Societat

14-10-2017

 

La remodelació de la planta de compostatge de Can Barba costarà 8 milions d'euros

El Ple del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental ha aprovat l'avant(…)

Societat

06-10-2017

 

Els menjadors escolars fan possible que les famílies vulnerables del Vallès rebin 10.025 àpats en dos anys

Durant els darrers dos cursos escolars, famílies vulnerables de la comarca han rebut 10.0(…)
 
 

Economia

05-10-2017

 

Una delegació del Rubí Brilla presenta el 50/50 a València

La responsable tècnica del projecte Rubí Brilla, Marta Morera, el director de l'Àrea d(…)

Societat

03-10-2017

 

Amplíssim seguiment de la vaga entre els comerços i la comunitat educativa

Rubí ha viscut una aturada històrica aquest dimarts amb l'aturada de país per denunciar(…)
 
 
 

Subscriu-te al nostre butlletí

  • e-mail
 
 
Bars i Restaurants
Taxis i telèfons d'interès
Rep les notícies de Rubitv.cat per WhatsApp!