17-07-2017
 

Més d'un 5% dels rubinencs disposen d'un certificat de discapacitat

L'Ajuntament està elaborant el Pla d'atenció integral a les persones amb diversitat funcional

L'Ajuntament de Rubí està elaborant el Pla d'atenció integral a les persones amb discapacitat i diversitat funcional i, per poder afinar les estratègies de treball, va encarregar a la Diputació de Barcelona una diagnosi de la població amb discapacitat al municipi. El document s'ha presentat aquesta mateixa setmana en el marc de la darrera reunió de la Mesa d'atenció a la diversitat funcional del consistori, en la qual hi han estat presents l'alcaldessa, Ana Maria Martínez, la regidora de l'Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, membres de la Diputació de Barcelona, d'entitats rubinenques vinculades a aquest àmbit i diversos representants dels grups municipals.

L'alcaldessa ha destacat 'el compromís, la responsabilitat i l'acompanyament en matèria de diversitat funcional, qüestió per la qual s'està apostant a Rubí' i ha agraït a tots els tècnics implicats 'l'esforç i dedicació durant tot el procés, així com en el devenir, per continuar evolucionant en el desplegament d'accions relatives a la diversitat funcional'. Martínez també ha assegurat que 'la infància amb necessitats especials ha sigut, és i seguirà sent una prioritat per al govern local'.

Per la seva banda, Yolanda Moragues, representant de la Diputació de Barcelona, ha manifestat la 'satisfacció per la feina feta fins al moment i la possibilitat que, gràcies a aquesta diagnosi sobre la discapacitat a Rubí, es pugui tenir una visió més àmplia de les demandes detectades i els recursos de què es disposa, per així poder detectar quines són les prioritats en relació als resultats de l'estudi'.

Un 5,4% dels rubinencs disposen un certificat de discapacitat

L'estudi de la Diputació revela que a Rubí hi ha 4.079 persones amb certificat de discapacitat, que suposa un 5,4% de la població. D'aquestes, 2.659 són persones d'entre 0 i 64 anys que estan afectades per alguna discapacitat. Segons la tipologia, en primer lloc se situen les discapacitats a nivell motor, seguides de les derivades d'una malaltia mental i de les diversitats intel·lectuals. Hi ha un 14% que presenten dificultats de mobilitat i un 11% que tenen necessitat de suport d'una tercera persona. Pel que fa a l'àmbit de Salut Mental, durant l'any 2015 es van atendre 20.765 visites en conjunt als dos centres de Salut Mental infantil-juvenil i d'adults de què disposa Rubí.

D'altra banda, al Centre d'Educació Especial de Ca n'Oriol hi havia un total de 12 unitats i 75 alumnes matriculats en el moment en què es va analitzar aquesta dada. La diagnosi també posa de manifest que els Serveis Socials van comptabilitzar 608 casos de discapacitat atesos. A l'informe es fa una menció especial als col·lectius més ocults de població amb diversitat funcional, dels que s'accentuen el col·lectiu de dones estrangers amb diversitat funcional i aquelles persones afectades per una discapacitat lleu.

També es remarca la importància de prestar una especial atenció a les necessitats del col·lectiu de cuidadors i cuidadores respecte els seus drets i la necessitat de disposar d'espais de lleure. El document elaborat per la Diputació també adverteix la necessitat de sensibilitzar tant als agents implicats com la societat civil, amb la finalitat que s'assoleixin majors nivells de conscienciació i empoderament per part d'aquesta.

Montserrat Martínez, autora de la diagnosi, ha tancat la seva exposició posant de manifest algunes de les actuacions fetes fins al moment, com ara l'elaboració del Pla de diversitat funcional, la creació de l'Oficina d'atenció a la diversitat funcional, el projecte de reforma de la Font del Ferro, l'elaboració del Catàleg de Serveis i el Programa de formació i inserció laboral iniciat per orientar sobre les necessitats formatives de les persones amb diversitat intel·lectual.

La Diagnosi de la població amb discapacitat a Rubí donarà eines al consistori a l'hora de planificar, d'ara en endavant, accions a curt, mig i llarg termini en aquest àmbit. 

RUBITV.CAT / Foto: Localpres

 
0 comentaris
 

Comentaris

 
Afegir comentari
 • Nom
   
 • E-mail
   
 • Comentari
   
 •  
 •  
 

Tots els comentaris seran moderats abans de publicar-se.

Rubitv.cat no es fa responsable de l’opinió expressada pels usuaris. No es permeten comentaris ofensius, il·legals o que faltin a la dignitat de les persones. Rubitv.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri inapropiats.

Llegir avís legal

 

Notícies Relacionades

Opinió

08-08-2017

 

Lleure educatiu per a tots els infants, sense excepcions

El compromís de Rubí amb els drets dels infants no s'atura per vacances, ans el contrari(…)

Societat

18-07-2017

 

34 infants gaudeixen de lleure adaptat al casal d'estiu de Ca n'Oriol

34 nens i nenes amb necessitats especials participen aquests dies al casal d'estiu del cen(…)

Societat

14-07-2017

 

Aquest estiu, tots els infants de Rubí tenen garantida l'educació en el lleure

L'Ajuntament de Rubí, en col·laboració amb les entitats de lleure, esportives i socials(…)

Política

12-07-2017

 

VR demanarà al proper ple mesures per facilitar l'accessibilitat a les persones amb discapacitat visual

Veïns per Rubí (VR) presentarà al pròxim ple municipal una moció per facilitar l'acc(…)
 
 

Subscriu-te al nostre butlletí

 • e-mail
 
 
Bars i Restaurants
Taxis i telèfons d'interès
Rep les notícies de Rubitv.cat per WhatsApp!