20-06-2018
 

Una auditoria externa encarregada per l'Ajuntament conclou que FCC compleix el contracte

L'estudi es va encarregar després que es detectés un presumpte frau de l'empresa a Barcelona i Badalona

L'Ajuntament de Rubí ha presentat aquest dimecres en Junta de Portaveus els resultats de l'auditoria realitzada a Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), l'empresa que presta el servei de recollida d'escombraries i neteja viària a la ciutat. L'informe conclou que FCC compleix tots els punts del contracte, signat l'any 2007.

El febrer de 2017, el Ple municipal va acordar per unanimitat encarregar a una empresa externa la realització d'una auditoria de compliment d'aquest contacte. La moció es va presentar després que es coneguessin diversos casos de presumptes males pràctiques de les empreses adjudicatàries de la gestió municipal de les escombraries a diversos municipis. Entre d'altres, Barcelona, Badalona i Sabadell van denunciar les seves corresponents empreses adjudicatàries (en el cas de les dues primeres ciutats, es tractava d'FCC).

Així, la Intervenció municipal, amb el suport de la Diputació de Barcelona, va encarregar aquesta auditoria a l'empresa Auren Auditores SP, SLP, que ha analitzat uns 500 ítems. Entre d'altres qüestions, s'ha verificat que el personal d'FCC estigui donat d'alta a la Seguretat Social i que es respectin les categories laborals i els anys d'antiguitat; que es compleixin les condicions de seguretat laboral i de prevenció de riscos; que l'empresa tingui les pòlisses d'assegurances en regla; que a la ciutat hi hagi exactament el nombre de contenidors que estipula el contracte; que els vehicles i maquinària s'amortitzin de manera adequada i que la facturació sigui correcta.

Segons informa l'Ajuntament, des de l'inici del contacte, l'empresa ECA, SAU duu a terme la verificació diària dels serveis prestats per FCC i la qualitat dels mateixos. Entre d'altres, es fan controls aleatoris per comprovar la presència d'equips a les ubicacions planificades, quina és la imatge dels vehicles, etc.

FCC, que ha presentat un contenciós administratiu contra l'Ajuntament per una diferència de criteri a l'hora d'interpretar la clàusula de revisió de preus, continuarà prestant el servei fins que s'adjudiqui el nou contracte, que ara està en fase de licitació.

RUBITV.CAT / Foto: Localpres

 
0 comentaris
 

Comentaris

 
Afegir comentari
 • Nom
   
 • E-mail
   
 • Comentari
   
 •  
 •  
 

Tots els comentaris seran moderats abans de publicar-se.

Rubitv.cat no es fa responsable de l’opinió expressada pels usuaris. No es permeten comentaris ofensius, il·legals o que faltin a la dignitat de les persones. Rubitv.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri inapropiats.

Llegir avís legal

 

Notícies Relacionades

Política

14-08-2018

 

L'Ajuntament rep 52 sol·licituds per utilitzar els horts municipals de Cova Solera

L'Ajuntament ha rebut un total de 52 sol·licituds per poder utilitzar per a l'autoconsum (…)

Societat

13-08-2018

 

Les parades d'autobús de Santa Eulàlia i Doctor Ferran, ara més accessibles

Les parades d'autobús de Santa Eulàlia i Doctor Ferran ja són accessibles gràcies a la(…)

Economia

02-08-2018

 

L'Ajuntament signa un acord amb CaixaBank per destinar 10 habitatges a lloguer social

L'Ajuntament de Rubí ha adquirit l'usdefruit pels propers 4 anys de 10 habitatges propiet(…)

Economia

10-07-2018

 

FCC i l'Obra Social 'la Caixa' contractaran persones amb risc d'exclusió social

Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) i l'Obra Social 'la Caixa' han signat un nou c(…)
 
 

Karaoke 'A la tele vas!' 2018

El programa més refrescant de l'estiu!

Subscriu-te al nostre butlletí

 • e-mail
 
 
Bars i Restaurants
Taxis i telèfons d'interès
Rep les notícies de Rubitv.cat per WhatsApp!