Rubí acull la trobada anual d'educadors d'obres socials sobre els drets dels infants

La jornada organitzada per la Fundació Champagnet-Maristes Catalunya s'ha celebrat aquest matí

Membres de l'Associació Compartir-Grup Social Marista de Rubí
Membres de l'Associació Compartir-Grup Social Marista de Rubí | RUBITV
15 de març del 2019
Actualitzat a les 14:09h

El Centre Cívic La Cruïlla de Rubí ha acollit aquest divendres al matí la jornada La defensa dels drets dels infants, element irrenunciable de la nostra missió, dirigida a professionals de l'atenció als infants i a educadors d'obres socials de tot Catalunya. Es tracta d'una trobada organitzada per la Fundació Champagnet-Maristes Catalunya que es fa un cop l'any i que pretén ser un fòrum de diàleg i formació per als educadors. Enguany, per primera vegada, s'ha celebrat a la ciutat de Rubí.

La proposta ha reunit al voltant de 110 persones que han pogut gaudir d'una jornada composta per dues parts. La primera ha estat la taula rodona Visibilitzem l'abús sexual infantil: una responsabilitat compartida, moderada per Carme Tello, de l'Associació Catalana per la Infància Maltractada (ACIM), i amb la presència de professionals acreditats de diferents serveis i àmbits d'intervenció, com ara Marta Simó, pediatra; Mercè Cartié, psicòloga; Vicenç Mora, mestre; Núria Gómez, treballadora social; i Encarna Medel, educadora social. En aquest sentit, Pep Prats, director de l'Associació Compartir-Grup Social Marista de Rubí, ha explicat que l'abús sexual "és un problema social i nosaltres volem tenir una actitud proactiva en relació a la problemàtica, aportant aquest espai de debat tècnic perquè professionals acreditats ens puguin donar llum de com abordar en un futur aquesta dificultat". A més ha remarcat la importància "d'incidir i donar eines als professionals i a la societat per trencar tabús".

Pel que fa a la segona part, ha estat dedicada als objectius, reptes i urgències als quals s'enfronten els educadors en relació amb la defensa dels drets dels infants, en mans de Jorge Cardona, catedràtic de Dret Internacional Públic i membre del Comitè dels Drets dels infants a les Nacions Unides, i Álvaro Sepúlveda, germà marista de la Fundació Marista per a la Solidaritat Internacional (FMSI). Durant la conversa, moderada per Imma Amadeo, cap de Comunicació de la Fundació Champagnet, també han intervingut Chaima Farzouz, estudiant de Criminologia i Dret i Siham Azzaouyat, estudiant d'integració social, ambdós vinculats al Centre Obert Compartir El Pinar.

Els Maristes gestionen 14 obres socials a Catalunya, entre centres de medi obert i centres de medi residencial, i atenen més d'un miler d'infants i joves i les seves famílies.