Rubí posa el focus a Les Torres: impulsar la inclusió social a través de l'esport i la formació

La proposta s’integra a la iniciativa "Barris i Comunitats: motors de transformació social" de la Diputació de Barcelona

Una exhibició de parkour al barri de Les Torres
Una exhibició de parkour al barri de Les Torres | Aj. de Rubí - Localpres
S.B.
17 de setembre del 2021
Actualitzat a les 16:39h

L'Ajuntament de Rubí ha anunciat que treballarà la inclusió social al barri de Les Torres a través de l'acció comunitària. La intenció és apropar aquelles persones que es troben en situacions de vulnerabilitat, risc d'exclusió social a situacions d'inclusió social. 

El govern local considera que la comunitat i el barri han d'actuar com a eix vertebrador per promoure la integració de tot el veïnat. Així doncs, la intervenció del consistori es desdoblarà en dos projectes: un espai de dinamització esportiva per a joves i un espai de formació per a persones en risc d'exclusió social.

En el primer projecte, l'objectiu serà vincular els joves amb professionals del barri que treballen a l'espai públic per poder crear itineraris personalitzats segons les seves necessitats i potencialitats. La voluntat a llarg termini és crear un programa estable d'accions esportives a Les Torres per promoure l'ús positiu de l'espai públic i del temps de lleure. Les noves dinamitzadores actuaran setmanalment als espais que habitualment ocupen el jovent com la pista La Jaula, el pati de l'Escola Montessori, la plaça de la Constitució, la plaça de la Nova Estació...

Per altra banda, la segona iniciativa oferirà alfabetització, acompanyament a les habilitats digitals i blocs formatius d’acord amb l’oferta ocupacional de les empreses i l’activitat comercial del barri i es treballarà de manera coordinada amb Rubí Empresa. La intenció és que aquesta formació repercuteixi en intervencions de millora del barri. La proposta s’integra a la iniciativa "Barris i Comunitats: motors de transformació social" de la Diputació de Barcelona.

Motors de transformació social

Els dos projectes s’integren a la iniciativa "Barris i Comunitats: motors de transformació social" de la Diputació de Barcelona. Rubí és un dels 13 municipis beneficiaris de la primera edició del programa (Badalona, Cornellà de Llobregat, el Prat de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat, Manresa, Mataró, Rubí, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Terrassa, Viladecans i Vilanova i la Geltrú) dotada amb un fons de 2.247.700 euros que es concreten en 172.900 euros per municipi per a 2021. El període d’execució és anual, és a dir pel període comprès entre l’1 de gener i el 31 de desembre del 2021, amb la voluntat de continuïtat els anys 2022 i 2023.