L'Ajuntament encarrega un informe pericial per aconseguir aturar l'ampliació de Can Carreras

El jutge va estimar els recursos fa dos anys, però per executar la sentència demana la intervenció d'un pèrit

Imatge aèria de l'abocador de Can Carreras
Imatge aèria de l'abocador de Can Carreras | Ajuntament de Rubí
Redacció
29 de setembre del 2021

L'Ajuntament de Rubí ha encarregat un dictamen pericial per analitzar com s'ha de dur a terme la retirada dels residus de l'abocador de Can Carreras. Fa dos anys, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va estimar els recursos que anul·laven les ampliacions de l'espai, que permetien acumular-hi 25.000 tones més i una cinquantena de nous codis de residus. Però la intervenció del pèrit és necessària per executar la sentència.

A la reunió de la Mesa de seguiment dels abocadors d'aquest dilluns, la plataforma Rubí Sense Abocadors va apuntar que havia observat un elevat trànsit de camions a la zona, especialment els dissabte al matí. Es tracta d'uns fets que ja s'havien denunciat l'estiu del 2020. Despres de denunciar-ho a l'Agència de Residus de Catalunya, critiquen que se'ls ha contesta que "no hi ha inspectors de guàrdia pels caps de setmana". En aquest sentit, el Consistori rubinenc ha anunciat que convidarà l'organisme a la pròxima trobada de la Mesa.

A la mateixa reunió de la mesa es va conèixer que l'Ajuntament de Rubí es troba a l'espera dels resultats d'un estudi per avaluar l'afectació dels terrenys de la Nueve i que els recursos de l'Ajuntament de Rubí i de Rubí Sense Abocadors per l'estudi ambiental de Can Balasc seran resolts per un Jutjat Contenciós i pel TSJC, respectivament.