Canvi de setmana i del temps: arriben núvols i descens de les temperatures

El mercuri no superarà els 14 o 15 graus

Núvols sobre Sabadell
Núvols sobre Sabadell | Albert Segura
Redacció
18 de març del 2019
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dilluns hi haurà cel serè o poc ennuvolat. Al quadrant nord-est i d'altres punts del sector central del litoral i del Prepirineu creixeran nuvolades que deixaran el cel entre mig i molt ennuvolat. A banda, al vessant nord del Pirineu, el cel romandrà molt ennuvolat o cobert tota la jornada, si bé la nuvolositat serà més trencada durant la tarda.

Al vessant nord del Pirineu s'esperen precipitacions febles i intermitents de matinada i de nou a partir de la tarda, amb una cota de neu situada entorn dels 800 metres. A punts del quadrant nord-est s'esperen ruixats dispersos, d'intensitat feble, en qualsevol moment de la jornada, i que seran de neu entorn dels 1000 metres. En general, s'acumularan quantitats entre minses i poc abundants.

La temperatura mínima serà moderadament més baixa, si bé serà semblant al quadrant nord-est. Se situarà entorn els -5 i els 0 ºC al Pirineu, els 0 i els 5 ºC al prelitoral, els 5 i els 10 ºC al litoral i els -3 i 2 ºC a la resta. La màxima serà entre moderadament i acusadament més baixa. Voltarà els 6 i els 11 ºC al Pirineu, els 13 i els 18 ºC al litoral i entre els 11 i els 16 ºC a la resta.