Reunió d'urgència entre PAH i Ajuntament de Rubí per abordar conjuntament el problema d'habitatge

El Consistori assegura que es vol aplaçar els pròxims desnonaments amb un informe que provi la vulnerabilitat dels afectats

Aquest setembre s'han aturar 22 desnonaments dels 26 previstos a Rubí.
Aquest setembre s'han aturar 22 desnonaments dels 26 previstos a Rubí. | Adrià Costa
M.S.
05 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 18:07h

Membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca s'han reunit aquest dimarts amb la regidora d'Habitatge de RubíÀnnia García Moreno, i la de Serveis Socials, Yolanda Ferrer. L'objectiu de la trobada era tractar la problemàtica d'emergència habitacional a la ciutat, en què les dues parts s'han mostrat col·laboratives.

De la reunió n'ha sortit la voluntat de crear un espai permanent de treball per dur a terme estratègies compartides en l'àmbit. Tal com ha pogut saber RubíTV, les membres del govern han assenyalat com a objectiu "no deixar ningú al carrer", així com acompanyar les famílies afectades perquè "puguin disposar d'una alternativa".


Des de l'Ajuntament asseguren que el seu objectiu és aconseguir una moratòria dels pròxims desnonaments amb un informe de vulnerabilitat elaborat pels Serveis Socials. A banda, es proposaria un lloguer social per a les persones afectades. Durant el setembre, de fet, s'han aturat 22 dels 26 llançaments programats, segons l'Ajuntament. En els quatre casos restants s'ha buscat un sostre alternatiu.

Durant el 2021 els Serveis Socials rubinencs han tramitat 58 prestacions per possibilitar la permanència de les persones i famílies sol·licitants a l'habitatge o en un de nou. En aquest sentit, Ànnia García lamenta que la Generalitat "no aboqui més recursos en habitatge", i això fa que "la resposta a la ciutadania vulnerable sigui lenta".