S'estrena el documental que posa sobre la taula el cas d'Alan Montoliu

"Me llamo Violeta", que tracta el transgènere, s'estrena en el Festival de Cinema de Màlaga

Redacció
18 de març del 2019
Actualitzat a les 9:20h
Fotograma del documental
Fotograma del documental | Cedida
Me llamo Violeta és un documental dirigit per David Fernandez de Castro y Marc Parramon que segueix les vides de dos joves transgènere. Un d'ells és el rubinenc Alan Montoliu, que es va suïcidar l'any 2015 després de patir assetjament a l'institut. Els pares del jove, Esther i Xavi, formen part del repartiment del documental. L'altra protagonista és Violeta, filla de l'actor de cinema per adults Nacho Vidal i Franceska Jaimes, que va començar la seva transició als 6 anys i que, a diferència d'Alan, està tenint un trànsit relativament plàcid. 

Al llarg del film també apareixen testimonis com Carla Antonelli, primera diputada transsexual de l'Assemblea de Madrid, i Silvia Reyes, la qual va patir repressions durant el franquisme i la incomprensió de la societat durant la transició.  

El documental, produït per Mediapro i Polar Star Films, ha estat seleccionat pel Festival de Cinema de Màlaga que ha començat avui, 15 de març, i finalitza el dissabte 23. Concretament, Me llamo Violeta s'estrenarà el divendres 22 de març a les 17.30 h.