Pisos públics i equipaments en dos solars: els plans de l'Ajuntament de Rubí a Sant Jordi Parc

Tot un edifici es reservaria a persones d'entre 25 i 34 anys, un col·lectiu que en el 57% dels casos encara no s'ha emancipat a la ciutat

Redacció
11 d'octubre del 2021
Actualitzat el 04 de novembre a les 14:19h

L'Ajuntament de Rubí veïns de Sant Jordi Parc es van reunir dies enrere per explicar al detall la proposta de construcció d'habitatges de protecció oficial al barri. El consistori treballa amb dues possibles possibles ubicacions per permetre la convivència entre allotjaments i equipaments.

Un dels solars es troba a l'altura del número 78 de l'avinguda de Castellbisbal. En aquest cas, el projecte preveu que els edificis ocupin uns 1.600 metres quadrats i i tinguin, com a molt, quatre plantes. A més s'hi podrien construir equipaments culturals, sanitaris, assistencials, esportius i fins i tot una residència de gent gran. Aquestes últimes construccions podrien ocupar, en total, 821 metres quadrats.

La segona opció és un solar situat entre l'avinguda de Castellbisbal i el passatge de Topazi. Aquí, existeixen tres alternatvies de distribució d'habitatges i equipaments en un únic edifici. Això permetria, tal com demanava el veïnat, mantenir la vegetació existent, així com l'aparcament que ocupa el terreny. De fet, l'Ajuntament assegura que la qualificació de sòl d’equipament faria possible l’ampliació d’aquesta zona d’estacionament.

Els plans de l'Ajuntament pel solar de l'avinguda Castellbisbal rauen a destinar els habitatges a joves de fins a 35 anys i que es reservi un o dos pisos de planta baixa per a persones amb mobilitat reduïda. Serien una quinzena de pisos amb set anys de contracte de lloguer. A l'altre solar, on s'edificaria més tard, no està decidit a quin col·lectiu s'ubicarien.

Segons l'alcaldessa, Ana María Martínez, l'Ajuntament té el compromís de "mantenir la zona verda i l'aparcament" i sempre "asseient-se i treballant amb el veïnat del barri". El consistori xifra en el 43% el percentatge de joves de la ciutat d'entre 25 i 34 anys que es troben emancipats.