«Aquí seguim i seguirem»: l'acampada de la PAH Rubí davant l'Ajuntament compleix una setmana

La plataforma duu a terme l'acció per instar el consistori a aturar els desnonaments a la ciutat i augmentar l'oferta de lloguers socials

Membres de la PAH Rubí, a la plaça de l'Ajuntament aquest diumenge.
Membres de la PAH Rubí, a la plaça de l'Ajuntament aquest diumenge. | PAH Rubí
M.S.
11 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 12:35h
Membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) porten una setmana acampats davant de l'Ajuntament de Rubí. Una vintena de persones, repartits en cinc tendes de campanya, segueixen a la plaça Pere Aguilera per instar el consistori a aturar la onada de desnonaments programats i a augmentar el lloguer social a la ciutat.

Fonts de la plataforma asseguren a RubíTV que "ningú de l'Ajuntament" s'ha acostat a ells amb la intenció de parlar. Aquest, de fet, és l'objectiu de la protesta: aconseguir forçar una negociació amb l'Ajuntament per posar fre a l'"onada de llançaments" prevista pels pròxims mesos; n'hi ha uns 40 programats el que queda de 2021. A banda, demanen "una solució per les moltíssimes famílies que porten més de sis anys esperant un habitatge social".


En aquest context, des de la PAH demanen que l'administració municipal "negocii amb els bancs" per evitar, amb "solucions eficaces", que cap veí es trobi al carrer. Fins que no aconsegueixin reunir-se amb representants de l'Ajuntament, els activistes de la plataforma asseguren que l'acampada es mantindrà de manera "indefinida".