FOTOS | Els Mossos desallotgen l'hort comunitari el Mirlo amb un fort desplegament

Grues i operaris han desmantellat completament l'espai gestionat per l'ateneu La Hidra

El solar del carrer Prim, aquest matí de dijous després de ser desallotjat.
El solar del carrer Prim, aquest matí de dijous després de ser desallotjat. | Cedida
M.S.
14 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 10:53h
A la segona ha estat la vençuda. El Mirlo, l'hort comunitari de l'ateneu La Hidra, ha estat desallotjat i desmantellat aquest dijous a primera hora. Quatre dotacions d'antiavalots dels Mossos s'han personat aquest matí al carrer Prim i han custodiat els treballs de les grues i excavadores per alliberar el terreny. No s'han produït incidents.

El passat mes de juliol, l'espai es va enfrontar a un desallotjament que finalment va quedar aturat fins a nova ordre. A principis d'octubre es va tornar a posar data per l'execució, i aquest dijous s'han complert els terminis: estava previst entre els dies 11 i 17 d'aquest mes.
 

El desplegament policial d'aquest dijous a les immediacions del carrer Prim de Rubí. Foto: Cedida


El solar desocupat és propietat de Solvia, però qui s'ha querellat contra la seva ocupació és la immobiliària Domoarina. Després del desallotjament de l'espai, des del perfil de La Hidra a Instagram publicaven: "Estem veient amb ràbia entrar grues i destrossar aquest projecte comunitari per construir pisos de luxe". En aquest context, han convocat una manifestació per aquest vespre a les 19 h a l'estació de FGC.
 

Una excavadora durant el desallotjament de l'hort comunitari El Mirlo. Foto: Cedida


L'hort va néixer fa cinc anys al carrer Prim de Rubí poc després de l'ocupació de l'edifici que hi ha al davant, l'ateneu anarquista La Hidra, i acull sovint activitats populars com tallers de plantació taules rodones, vermuts, espectacles o xerrades. L'ateneu també espera data per fer efectiva l'ordre de desallotjament després que el judici quedés vist per sentència.