143 confinats en una escola de Rubí que acumula 23 positius en 10 dies

A la ciutat hi ha tres centres educatius on hi ha persones en quarantena

Vista exterior de l'escola Ca N'Alzamora de Rubí.
Vista exterior de l'escola Ca N'Alzamora de Rubí. | GSV
M.S.
04 de novembre del 2021
Actualitzat el 08 de novembre a les 17:57h
RubíTV es feia ressò, dimecres passat, que l'única classe confinada per Covid-19 a Rubí era a l'escola pública de Ca N'Alzamora. Segons fonts municipals, hi havia una classe de P5 d'educació infantil en quarantena. Ara bé, aquest mitjà ha pogut saber que la situació és molt diferent al centre, on hi ha desenes d'alumnes confinats, però en canvi, cap grup complet aïllat.

Segons han confirmat fonts de l'equip directiu de l'escola a RubíTV, 143 alumnes de sis classes del centre es troben en quarantena, a causa de 23 positius detectats en els últims 10 dies. Així les coses, aquest dimarts 9 de novembre ja haurien d'estar reincorporades totes les persones relacionades amb el centre que compleixen quarantena actualment.

El fet que alguns grups vegin el nombre d'alumnes alterat, però en canvi, no cessin l'activitat presencial, es deu al fet que només han de complir quarantena els contactes estrets dels positius. Així, les persones immunitzades per vacuna o per haver passat la malaltia, poden fer vida normal. En qualsevol cas, però, es practica un test d'antígens a tots els contactes estrets dels positius.

Fonts internes del centre expliquen que els grups més afectats pertanyen als tres cursos d'educació infantil, en especial a P5. Fins als sis anys, cal recordar, l'alumnat està exempt de l'obligatorietat de dur mascareta. Des de l'escola asseguren "no saber" si es tracta d'un brot, però no haver de dur mascareta i tenir germans en altres cursos "influeix" en la xifra actual de positius i confinats al centre.

A banda de l'escola pública de Ca N'Alzamora, hi ha almenys dos centres rubinencs més amb contagis i confinaments. Es tracta de l'institut la Serreta, on hi ha un positiu que es troba confinat, i l'escola bressol La Lluna, amb 11 persones confinades a causa d'un positiu.