Desmantellen l'«AcamPAHda» de Rubí 40 dies després de l'inici de la protesta

PAH i Ajuntament arriben a un acord per retirar les tendes de la plaça a canvi de polítiques antidesnonaments

L'acampada s'ha mantingut durant 40 dies a la plaça Pere Aguilera de Rubí.
L'acampada s'ha mantingut durant 40 dies a la plaça Pere Aguilera de Rubí. | PAH Rubí
M.S.
12 de novembre del 2021
36 dies després d'iniciar l'acampada davant l'Ajuntament de Rubí, membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Rubí es van reunir aquest dilluns amb el govern municipal per escenificar l'apropament entre ambdues parts després del desallotjament frustrat de dies enrere. La trobada va tenir lloc al consistori durant gairebé quatre hores.

Aquesta setmana, les negociacions s'han mantingut entre ambdues parts fins aquest divendres, en què finalment, s'ha acordat donar per acabada la protesta després de 40 dies amb les tendres plantades a la plaça de Pere Aguilera. El desmantellament, totalment pacífic, s'ha produït aquest divendres a la tarda voluntàriament per part dels manifestants. A canvi, però l'Ajuntament s'ha compromès a executar polítiques antidesnonaments. De fet, el Consistori volia que s'acabés aquest dimarts, però la PAH ha insistit per arribar als 40 dies.

Segons ha pogut saber RubíTV, l'exigència de la PAH per desmantellar l'acampada ha estat clara: aturar els dos desnonaments previstos a Rubí les pròximes setmanes, intervenció i compromís institucional contra els desnonaments, i la creació d'una taula de diàleg estable i permanent en què les entitats socials i de defensa de l'habitatge tinguin "vot i veu".

En aquest context, la plataforma ha emès un comunicat a què ha tingut accés aquest mitjà, en què recorda a l'alcaldessa de Rubí que si no compleix les condicions o les compleix a mitges tintes, la PAH "sera el malson del govern". En el mateix sentit, asseguren a Ana María Martínez que no tenen por de les represàlies i "molt menys de les amenaces".