L'AUP defensa que els regidors i regidores amb permisos de maternitat o paternitat puguin delegar el vot

Presentaran una moció en aquest sentit al proper ple municipal

L'AUP vol que es permeti la delegació del vot en els plens municipals per permisos de paternitat o maternitat
L'AUP vol que es permeti la delegació del vot en els plens municipals per permisos de paternitat o maternitat | Europa Press
Redacció
19 de març del 2019
Actualitzat a les 11:54h
L'Alternativa d'Unitat Popular presentarà al ple del mes de març una moció per tal que els regidors i les regidores que s'acullin a permisos de maternitat i paternitat puguin exercir la seva obligació de votar en els plens de les corporacions locals mitjançant la delegació de vot.

La legislació actual no permet la delegació del vot en l'àmbit local, mentre que els diputats i diputades al Parlament de Catalunya, o al Congrés dels Diputats, sí que ho poden fer.

Així, la moció sorgeix de la necessitat d'adaptar la legislació actual i buscar un sistema que garanteixi la conciliació entre les obligacions dels regidors i els seus drets a gaudir d'un permís de maternitat o paternitat.

Per tal que aquest dret sigui reconegut, el govern de l'Estat hauria de promoure un acord per tal que es pugui delegar el vot en els plens de les corporacions locals, i per això la moció demana, en els seus acords, que els grups parlamentaris "es predisposin amb la sensibilitat i receptivitat que reclama un consens suficient per assolir aquest objectiu".

En cas que aquest acord prosperés, s'hauria de modificar el Reglament Orgànic Municipal vigent a Rubí - que l'AUP recorda que es va iniciar però es va suspendre durant aquest mateix mandat - per incorporar les mesures que permetrien als regidors i regidores amb permís de paternitat o maternitat exercir el seu dret a vot sense haver-ho de fer de manera presencial.