Rubí invertirà 4,6 milions d’euros en el manteniment de les urbanitzacions el 2022

Se sumen als 500.000 euros que es destinaran fins el 2023 a la millora de l'espai públic d'aquesta zona de la ciutat

El carrer de Sierra Nevada de Rubí, a Ximelis.
El carrer de Sierra Nevada de Rubí, a Ximelis. | Localpres
Redacció
01 de desembre del 2021

La Taula d'Urbanitzacions de Rubí s'ha reunit aquesta setmana per abordar diversos assumptes que afecten la zona disseminada de la ciutat. Durant la trobada, l'alcaldessa, Ana María Martínez, va anunciar que l'Ajuntament té previst destinar 4.675.373 euros del 2022 a tasques de manteniment a les urbanitzacions, un 19% més que al 20219.

Pel que fa a aquesta zona de la ciutat, Martínez va remarcar la voluntat de l'Ajuntament de "destinar-hi més recursos". La partida anunciada per a les 13 urbanitzacions suposa el 16% de la despesa del Consistori a tota la ciutat. Aquesta partida se suma a la de mig milió anunciada dies enrere destinada a millorar l'espai públic dels barris disseminats de Rubí.

Fins al 2023, alguns dels projectes pressupostats són la millora de la xarxa d'abastament d'aigua a Can Vallhonrat, així com els elements de captació i clavegueram de Sant Muç, valorats en 900.000 euros, l'enllumenat dels camins de Sant Muç i de Can Serrallach. També hi ha prevista la creació de tres rotondes a la carretera C-243 entre Martorell i Terrassa.


Altres iniciatives son la pavimentació d'un tram de la carretera d'Ullastrell, la creació d'un pas elevat al carrer Banyoles (dues accions ja anunciades) i d'unes escales per millorar l'accés a parades de bus del Sector C i Vallespark, així com d'un mur de contenció al carrer Tenzu Gyatsolo i la pavimentació de la vorera a la carretera d'Ullastrell, entre els carrers de Can Bosch i Sant Esteve, també anunciada anteriorment. També es preveu la senyalització de 202 cruïlles i parades de bus, i la renovació de nou marquesines.

A banda, es va traslladar als membres de la Taula el compromís de desbrossament, tres vegades l'any, de la zona de la Font del Ferro (361.718 euros), la posada en marxa del contracte de manteniment de l'asfalt (380.000 euros en dos anys), la il·luminació "imminent" del camí de les Martines, els treballs de manteniment de tallafocs i la instal·lació de 125 captures amb gàbia per controlar els porcs senglars.