Brot de Covid-19 en una escola de Rubí amb 27 positius i un centenar de confinats

255 alumnes de 14 centres educatius de la ciutat estan en quarantena

Set escoles compten amb classes tancades per casos de Covid-19.
Set escoles compten amb classes tancades per casos de Covid-19. | ACN
M.S.
02 de desembre del 2021
Actualitzat el 09 de desembre a les 11:42h
La Covid-19 torna a guanyar protagonisme a les escoles de Rubí. 255 persones, entre alumnes i professors, es troben en quarantena per contagis en centres educatius de la ciutat, que acumulen un total de 57 positius en els últims 10 dies. Son les xifres més altes d'aquest curs i també del 2021.

Entre tots els centres afectats hi destaca l'escola Balmes, situada al carrer Xile, on hi ha almenys 98 alumnes confinats per un total de 27 positius de cinc aules, que es troben tancades. Els infants en quarantena cursen P5 i segon, quart, cinquè i sisè de primària, respectivament. Totes les persones confinades es reincorporaran a l'escola el pròxim dijous 9 de desembre.

Un altre centre educatiu rubinenc afectat de manera destacada pels contagis és l'escola 25 de Setembre, situada al passatge de Marconi, on hi ha 43 confinats entre una classe de P4 i una altra de quart de primària que estan tancades, amb un positiu a cada una d'elles.

La resta de centres són l'Escola Oficial d'Idiomes (dos positius confinats), l'escola Ca n'Alzamora (22 confinats per un positiu), l'escola Mossèn Cinto Verdaguer (un positiu confinat), l'escola Ramon Llull (quatre confinats per un positiu), l'escola Rivo Ruveo (dos positius confinats), l'institut Duc de Montblanc (quatre confinats per dos positius), l'institut escola Teresa Altet (24 confinats per sis positius), l'institut La Serreta (dos positius confinats),l'institut Torrent dels Alous (quatre positius confinats), la llar d'infants Snoopy (quatre positius confinats), l'escola Mare de Déu de Montserrat (sis confinats per dos positius) i l'escola Regina Carmeli (un positiu confinat).

Pel que fa als centres que només tenen els positius confinats i no els seus contactes, cal recordar que el protocol de Salut permet a les persones immunitzades -o bé per vacunació o bé per haver contret la malaltia anteriorment- fer vida normal en cas de ser contactes de positius. D'aquesta manera, si un grup és aïllat en la totalitat, significa que la gran majoria dels contactes estrets no son considerats immunes o fins i tot, que no hi ha cap immune.