Una quinzena de joves superen amb èxit el curs d’horticultura i jardineria impartit a Cova Solera

És una iniciativa del Servei de Primera Acollida per a Persones Nouvingudes per capacitar-les pel món laboral

Redacció
16 de desembre del 2021

Una quinzena de joves migrants han realitzat amb èxit un curs de jardineria i horticultura realitzat als horts municipals de Cova Solera per fomentar la inclusió social i laboral. La formació, impulsada pel Servei de Primera Acollida per a Persones Nouvingudes de l'Ajuntament de Rubí, constava de 10 sessions principalment pràctiques però també teòriques, de tres hores cada una.

La primera classe va tenir lloc al setembre i el curs va concloure aquest dimecres, amb l'entrega dels certificats als participants. Els alumnes han après a utilitzar maquinària agrícola com desbrossadores o motocultors, així com construir un hivernacle, instal·lar un sistema de reg, el marc de plantació i elaborar un planter ecològic. També han conegut els períodes dels arbres fruiters, així com el calendari de cultiu d'un hort.

Amb el certificat d'assistència, els participants podran acreditar els coneixements adquirits al seu currículum per augmentar les possibilitats d'avançar en el camp de la jardineria i l'agricultura. Segons l'alcaldessa, Ana María Martínez, l'objectiu del curs era "oferir a aquest grup de joves recursos i eines per millorar la seva incorporació al món laboral i així promoure el desenvolupament autònom dels seus projectes vitals".

Les persones participants han estat escollides des del Servei de Primera Acollida per a Persones Nouvingudes després d’haver assolit satisfactòriament tot l’itinerari formatiu d’acollida: 90 hores de català, 15 hores de coneixements laborals i 15 hores de coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic.