nadal

Totes les activitats de Nadal i Sant Esteve

Els dies 25 i 26 s'organitzen algunes activitats a Rubí

per RubiTV.cat , 24 de desembre de 2018 a les 08:45 |
El Món del Tió | Ajuntament de Rubí
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de desembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El dia de Nadal i Sant Esteve, Rubí comptarà amb algunes activitats lúdiques i culturals per poder gaudir-ne.

El dia de Nadal, a partir de les 19.30h, Rubí acull organitza una partida del tradicional Quinto de Nadal. Ja és el tercer any que la plataforma per l'acollida de persones refugiades s'encarrega de dinamitzar aquesta activitat.


Per Sant Esteve, a les 20.30h a l'església de Sant Pere, l'Obrador Coral de Rubí oferirà un concert de música del Renaixement.

La majoria són texts anònims que es troben recollits en diversos manuscrits o cançoners: el Cant de la Sibil·la, un drama litúrgic que pronostica l'arribada del Messies i la fi del món; el Lliber Vermell de Montserrat, un recull de cants anònims en llengua catalana, occitana i llatina que va ser copiat a finals del segle XIV, tot i que es creu que les obres són molt anteriors; i el Cançoner d'Upsala - o Cançoner del Duc de Calàbria - que és un recull de villancicos espanyols de l'època renaixentista.


També interpretaran obres d'autors coneguts, com Tomás Luis de Victoria o Cererols, i per finalitzar, unes nadales populars.

Els membres de l'Obrador Coral d'aquesta edició, sota la batuta de Jordi Boltes, seran Mireia Aguilar (sibil·la), Anna Manzano (flauta), Marçal Turu (timbal), Jordi Boltes (violí), Núria Puigbó (violoncel), Rafael Rusiñol (violoncel) i Alba Boltes (continu).

El CRAC acollirà una nova sessió del Quinto, a partir de les 19.30h. Tots els beneficis es destinaran a la plataforma Rubí Acull.

 

 

Participació