Xavi Mas presenta el seu llibre solidari a l'Ateneu davant d'una setantena de persones

Tots els beneficis de la venda del llibre aniran destinats al projecte del CEF Can Mir a Boloucounda

Xavi Mas presenta el seu llibre solidari a l'Ateneu
Xavi Mas presenta el seu llibre solidari a l'Ateneu | CEF Can Mir
21 de març del 2019
Actualitzat a la 13:17h
La Sala Noble de l'Ateneu municipal de Rubí va quedar petita per la presentació de Boloucounda: el legado del baobab, el llibre que relata l'experiència de Xavi Mas, vicepresident i director esportiu del Club Escola de Futbol Can Mir, a aquest poblat del senegal, on el club va dur a terme una acció social el passat mes de desembre.

L'autor del llibre, acompanyat de Lídia Yuste, directora de Ràdio Rubí, explica que el llibre té la intenció de "transmetre una mica el viatge i portar a casa allò que nosaltres vam viure: la solidaritat".

Mas, acompanyat de diversos voluntaris del CEF Can Mir, van passar una setmana a Boloucounda "un poblat molt deixat pel Govern d'allà" per intentar "portar coses que no tenen: no tenen aigua ni llum, ni material sanitari, ni material escolar ni esportiu".

Xavi Mas també explica que, de vegades, "els projectes més bonics i més grans surten per casualitat", i és que la iniciativa té un origen pràcticament anecdòtic: "Com a responsable esportiu, de vegades els pares em donaven sabates dels seus fills que ja els anaven petites; i anar acumulant, acumulant, i després de veure els nens del poblat del Senegal que jugaven descalços i amb una porteria feta amb una corda, i una pilota que era un drap va sorgir la idea del projecte solidari".

El vicepresident esportiu del CEF Can Mir assegura que aquest any hi tornaran, probablement durant uns quants dies més - deu o quinze - i amb una mica més de concreció sobre les necessitats materials.

Els beneficis del llibre, que es vendrà al club i a les llibreries locals per 14€, aniran destinats íntegrament al projecte solidari del CEF Can Mir a Boloucounda.