Dades: eleccions municipals 2019

MAPA Aquesta va ser la força territorial del PP el 2015

A Rubí, els populars van obtenir un percentatge de vot superior a la mitjana nacional, però a nivell local van patir la davallada més forta entre totes les candidatures

per Roger Tugas Vilardell , 29 de març de 2019 a les 14:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Nota sobre el mapa: Per consultar la llegenda, cal clicar sobre el requadre verd, sota el logo de NacióDigital. Picant sobre cada municipi, es desplega el seu nom, els vots rebuts pel PP i el percentatge de vots que representen. També es pot fer més o menys gran el zoom de la imatge.


El PP va presentar un gran nombre de candidatures el 2015, però moltes d'elles eren fantasma i, per tant, van rebre resultats pobres, cosa que fa que el vot mitjà sigui baix. Els resultats més dignes els va assolir a les àrees metropolitanes de Barcelona i Tarragona, a municipis de la costa, a les Terres de l'Ebre o a determinats ajuntaments de Ponent.

A Rubí, el PP va registrar la caiguda del percentatge de vot més acusada: si bé el 2011 van aconseguir un 19,35% del vot, el 2015 es va reduir més de 10 punts, a un 8,62. Els regidors van passar de sis a dos. Tot i això, el percentatge de vot al PP a Rubí és superior a la mitjana comarcal (6,4%).


Vot mitjà del PP (allà on es va presentar): 5,8%

Municipis on es va presentar (i almenys va rebre un vot): 461

Municipis de més de 1.000 habitants amb major percentatge de vot: Badalona (34,2%), Horta de Sant Joan (28,8%), Castelldefels (27,2%), Corbera d'Ebre (18,3%) i Creixell (15,4%).

Municipis de més de 5.000 habitants amb major percentatge de vot: Badalona (34,2%), Castelldefels (27,2%), Begues (14%), Ulldecona (13,8%) i Castelló d'Empúries (13,4%).

Municipis amb menor percentatge de vot: A causa del gran nombre de llistes fantasma que va presentar el PP, hi ha 40 municipis en què tan sols va aconseguir un sol vot (com a Sant Jaume de Frontanyà, Bellprat, Tiurana, Granera, Nalec...), i a 22 més, en va rebre només dos (Sant Sadurní d'Osormort, Vallfogona de Riucorb, Josa i Tuixén, Vallclara, Conesa...).


Nota sobre el mapa: Per consultar la llegenda, cal clicar sobre el requadre verd, sota el logo de NacióDigital. Picant sobre cada comarca, es desplega el seu nom, els vots rebuts pel PP i el percentatge de vots que representen. També es pot fer més o menys gran el zoom de la imatge.

 

Participació