Castellbisbal publica un joc de memòria feminista, «Dones referents»

Algunes de les dones incloses són Ada Lovelace, Lluïsa Vidal, Clara Campoamor o Rosa Parks

Redacció
14 de març del 2022
Actualitzat a les 11:30h
L'Ajuntament de Castellbisbal ha publicat una segona edició del joc de memòria feminista, que inclou 25 dones que han estat rellevants en diferents àmbits, titulat Dones referents, amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones. La primera edició, publicada l'any passat per aquestes dates, es deia Dones lliures.

La selecció d'aquestes 25 dones s'ha fet seguint diversos criteris, i sent conscients que "hi ha moltes dones que han quedat excloses per manca d'espai", com reconeix l'Ajuntament, s'ha prioritzat que hi hagués representació de diferents nacionalitats i llocs del món, per evitar caure en una mirada eurocentrista de la història.

També s'ha reservat espai a dones catalanes que, tot i que potser no tenen lloc en els rànquings internacionals, però que han tingut un paper important com a referents de la nostra societat.

Algunes de les dones que inclou aquesta segona edició del joc són Ada Lovelace, primera programadora en la història dels ordinadors; Lluïsa Vidal, única dona de la seva època que es va dedicar professionalment a la pintura; Clara Campoamor, que va aconseguir el sufragi femení a Espanya per primera vegada a la història; o Rosa Parks, important activista pels drets civils de les persones afroamericanes.

Com aconseguir el joc?
Hi ha diverses vies per aconseguir el joc. Per una banda, a Can Margarit, presentant un tiquet de compra per valor de 30 euros del petit i mitjà comerç local i fent una donació al Banc d'Aliments d'un litre d'oli d'oliva i un quilo d'arròs. 

També es pot obtenir a la biblioteca Josep Mateu i Miró, fent préstec de llibres de la mostra infantil sobre dones referents i participant en el taller Jane Godall, una història reparadora; a l'Auditori d'Els Costals, participant en tres actes de la programació del mes de març, i al Museu de la Pagesia fent una visita.

Finalment, al Punt Verd es repartirà el joc de memòria feminista a canvi de mig quilo de taps de plàstic, que es donaran a l'Associació Gueopic (per la millora de la qualitat de vida de les persones amb dificultats comunicatives) i per participar en alguna activitat de la programació del Jo #Reparo 2022.