L'Ajuntament afirma que disposa d'un informe desfavorable a la tramitació del PAE de Can Balasc

Ho va explicar ahir l'equip de govern en el marc de la Mesa d'Abocadors

La Mesa d'Abocadors fa el seguiment de la tramitació del PAE de Can Balasc
La Mesa d'Abocadors fa el seguiment de la tramitació del PAE de Can Balasc | Lali Álvarez (Ajuntament de Rubí)
Redacció
21 de març del 2019
Actualitzat el 22 de març a les 11:33h
Aquest dimecres, en el marc de la Mesa d'Abocadors, l’Ajuntament de Rubí ha donat a conèixer en quin punt es troba la tramitació del Projecte d’actuació específica (PAE) en sòl no urbanitzable relatiu a l’abocador de Can Balasc.

L’aprovació definitiva d’aquest document per part de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona (CTUB) ─l’òrgan competent─ és un requisit per poder tramitar la llicència urbanística de l’abocador.

L'admissió a tràmit del PAE es va produir el 21 de desembre de 2018 per acord de la Junta de Govern Local. L'anunci d'exposició pública, per un termini d'un mes, es va publicar al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona el dia 28 de desembre.

Paral·lelament a la publicació del projecte a la web municipal, el dia 31 de desembre, l'ajuntament va sol·licitar informes als organismes sectorials afectats: el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya, l’Agència Catalana de l’Aigua, l’Agència de Residus de Catalunya, l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, l’Oficina Territorial d’Acció i Avaluació Ambiental de Barcelona i el Ministerio de Fomento, entre d'altres.

A partir de les conclusions d'aquests informes dels organismes sectorials i les al·legacions presentades en fase d'informació pública, que van ser 2.700, la Junta de Govern Local aprovarà prèviament o denegarà el Pla d'Actuació Específica, i en cas que s'aprovi, es trametrà a la CTUB perquè l'aprovi definitivament, si s'escau.

L'Ajuntament va informar ahir als assistents a la Mesa d'Abocadors que encara no disposa de tots els informes sol·licitats, però va destacar que la Secretaria General d'Infraestructures Ferroviàries del Ministerio de Fomento té un caràcter desfavorable. Aquesta circumstància, segons el comunicat que ha emès l'Ajuntament, "impedeix que pugui continuar la tramitació del PAE fins que el Ministerio de Fomento emeti un nou incorme, a la vista de la documentació sol·licitada en el seu informe inicial al promotor".

A partir del moment en que rebi aquesta documentació, el Ministerio de Fomento disposarà d’un termini màxim de dos mesos per emetre el nou informe, segons explica l'Ajuntament.

Segons han explicat alguns assistents a la Mesa, però, l'equip de govern no va mostrar aquest informe ni cap altre document.

La reunió de la Mesa d'Abocadors es va produir després que la Plataforma Rubí Sense Abocadors i l'AUP anunciessin que havien presentat una denúncia per un delicte contra el medi ambient contra les empreses gestores dels abocadors de Can Carreras i Can Balasc, i que l'Ajuntament de Sant Cugat anunciés que també presentaria al·legacions al projecte.