El Jovent Republicà de Rubí critica la pròrroga del Pla Local de Joventut

Proposen reprendre el Consell de Joves per poder tenir un espai on traslladar les seves necessitats i propostes

Un jove amb patinet
Un jove amb patinet | Ajuntament de Puig-reig
Redacció
24 de març del 2022
Actualitzat a la 13:30h
El Jovent Republicà de Rubí ha criticat la "mala gestió" de l'Ajuntament pel que fa al Pla Local de Joventut, després que el mes passat s'aprovés una pròrroga del document que va comptar amb el vot favorable de tots els grups polítics menys ERC. De fet, el mateix govern municipal va explicar que es prorrogava perquè no havien tingut temps de redactar-ne un de nou i millor.

Per contextualitzar, la Generalitat de Catalunya atorga uns diners als municipis que tenen vigent un Pla Local de Joventut, i el Jovent creu que aquest és un dels principals motius de la pròrroga. "No pot ser que aquests diners, com ja hem vist en aquests darrers anys, no es vegin reflectits en la ciutadania jove d'una manera efectiva", diuen.

Així, creuen que l'Ajuntament "s'ha refugiat en l'excusa de la falta de temps" per no assumir aquesta responsabilitat "quan toca", en una situació de postpandèmia en la qual els joves "han patit molt i estan patint molt per tornar a la normalitat". 

El Jovent Republicà critica la falta de previsió de l'Ajuntament, que es demostra tenint en compte que el Pla tenia una vigència fins al 2021, és a dir que "no els ha sorprès". Segons diuen, una bona organització hauria reunit joves del municipi, els hagués preguntat l'opinió, hauria fet els estudis sobre la població jove i ja tindria, a principis de 2022, "ni que fos una proposta de Pla Local sobre la taula".

"Malauradament a Rubí no estem acostumats a aquest modus operandi sinó a prorrogar tot el que es pugui prorrogar", lamenten, i més en aquest cas en què no es té en compte la "volatilitat" de les dades de joves, "un col·lectiu social molt canviant". 
 
Reprendre el Consell de Joves
Tot i que el Jovent Republicà aplaudeix l'esforç recent d'iniciar la redacció d'un nou pla de manera participativa, consideren que és "una mesura insuficient". "Sentim que els joves no podem ni participar directament ni activament en la redacció del Pla Local de Joventut, ni en les polítiques de joventut i municipals en general". 

Per això proposen reprendre el Consell de Joves de Rubí, un espai fix i que s'aprofiti per introduir els joves a les polítiques municipals i que serveixi per traslladar les necessitats del col·lectiu a la Corporació. "Volem ser escoltats perquè som el futur i tenim molt a dir", conclouen.