L'Ajuntament reprendrà el desallotjament dels horts del Castell «en qualsevol moment»

El Fiscal Provincial s'ha pronunciat a favor de donar veu als afectats en el procés

Els horts situats a l'entorn del Castell
Els horts situats a l'entorn del Castell | Marta Casas
19 d'abril del 2022
El desallotjament dels horts del Castell es pot produir "en qualsevol moment" des d'aquest dimarts, 19 d'abril. Aquesta és la informació que s'han trobat els usuaris dels horts a les portes de les seves parcel·les, després que el Jutjat Contenciós Administratiu número 13 de Barcelona hagi tornat a autoritzar l'Ajuntament a fer entrada a domicili, si cal, fent "un ús de la força mínima indispensable".

Així, l'Ajuntament tirarà endavant amb el desallotjament tot i que el Fiscal Provincial s'ha pronunciat a favor de donar veu als afectats, i que l'advocat dels afectats, Sergio Santamaría, ha presentat un recurs d'apel·lació demanant la nul·litat de l'autorització original al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, com va explicar en una entrevista a Ràdio Rubí. L'estratègia de l'advocat sempre ha estat aquesta: reclamar que els afectats pel desallotjament, als quals l'Ajuntament no ha donat veu ni vot, puguin defensar també els seus drets com a arrendataris legals de les parcel·les.

Els arrendataris dels horts han convocat una nova concentració solidària a les entrades dels terrenys per aquest 19 d'abril, a partir de les 7h del matí.