En marxa una nova edició dels Pressupostos Participatius

El procés de validació, priorització i votació de les propostes s'allargarà fins al mes de novembre

Imatge d'una sessió dels Pressupostos Participatius
Imatge d'una sessió dels Pressupostos Participatius | Ajuntament de Rubí
Redacció
01 de juny del 2022
Aquest 1 de juny arrenca una nova edició dels Pressupostos Participatius de Rubí, amb el període de presentació de propostes per invertir 300.000 euros dels comptes municipals: 250.000 els decidirà la ciutadania major de 16 anys i 50.000, el Consell dels Infants i els Adolescents.

Des d'avui es poden presentar idees a través de la plataforma Participa Rubí i d'un taller de participació, que serà el pròxim dia 21. Durant el mes, a més, s'habilitaran diversos punts itinerants per recollir propostes.

A partir d'aquí, la Comissió de Seguiment Tècnica dels Pressupostos s'encarregarà d'analitzar, quantificar i validar les aportacions de la ciutadania, un procés que s'allargarà fins al mes de setembre. Serà a l'octubre quan els veïns podran votar quines propostes creuen que s'han de prioritzar; i al novembre s'obrirà el procés de votació de les propostes que hagin quedat finalistes

Les propostes que tinguin més suports en aquesta última fase de votació es faran realitat durant l'any 2023

Quines condicions han de seguir les propostes presentades?
Les propostes de la ciutadania han de respondre al concepte d'inversió, és a dir, tot allò que l'Ajuntament pot construir i adquirir i és perdurable en el temps; i ha de donar resposta a una necessitat concreta sobre un espai públic, carrer, barri o espai municipal.

A més, han de fer referència a àmbits de competència municipal, ser analitzables tècnicament i viables econòmicament, respectant el marc jurídic i legal existent; que no entrin en contradicció amb plans vigents, que no representin un cost addicional en futurs pressupostos ni crear dependència; que no suposi contractar personal i no tenir un cost superior als 125.000 euros.