La biblioteca municipal se suma al concurs «Llegir té premi»

Té l’objectiu de promoure la lectura entre els infants i joves durant el període estival

Entrada de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler
Entrada de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler | RUBITV
Redacció
27 de maig del 2022
Actualitzat a les 11:37h
La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler participa en la sisena edició del concurs Llegir té premi, organitzat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu de promoure la lectura entre els infants i joves durant el període estival. Les inscripcions per a aquesta iniciativa ja estan obertes, i el joc es desenvoluparà entre el 27 de juny i el 28 d'agost.

Podran participar al concurs fins a 1.500 infants i joves que disposin de carnet a qualsevol biblioteca pública de Catalunya. La competició està organitzada en dues categories individuals, de 8 a 11 anys i de 12 a 16 anys, i una tercera categoria per a equips.

Els participants podran seleccionar lectures entre un total de 870 títols en català, castellà, anglès i lectura fàcil; des de llibres clàssics fins a les darreres novetats de la literatura juvenil disponibles a la plataforma Legiland, a la biblioteca digital eBiblioCat i a les biblioteques públiques físicament. Cada lectura sumarà punts, i també se'n podran acumular responent un seguit de preguntes sobre el que han llegit. Amb els punts, els lectors aniran pujant de nivell i desbloquejar peces del seu avatar, guanyar medalles digitals i anar escalant posicions al rànquing per optar a més premis. 

Les biblioteques, per la seva banda, fan un seguiment virtual de l'activitat dels usuaris, i poden fer-los recomanacions a mesura que vagin llegint i progressant en el joc.

Quan finalitzi el concurs, els més puntuats seran premiats amb rellotges intel·ligents i lots de llibres. També seran reconegudes les biblioteques que registrin una millor participació.

A la passada edició de la iniciativa Llegir té premi, la rubinenca Emma García va ser guanyadora absoluta a la categoria de 8 a 11 anys, mentre que Hugo García va quedar en quarta posició dins el grup de lectors i lectores de 12 a 16 anys. La bona participació dels joves rubinencs en el concurs va possibilitar, a més, que la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler quedés en tercera posició entre un total de 112 equipaments de tot Catalunya.