En Comú Podem critica l'estat del servei de recollida de residus i de neteja viària

La formació denuncia que el contracte d'aquest servei es troba en pròrroga forçosa des de fa més de dos anys

Anna Claverol / Carla Serra
26 de març del 2019
Actualitzat a les 14:48h
Deixalleria Cova Solera
Deixalleria Cova Solera | Ajuntament de Rubí


En Comú Podem (ECP) ha denunciat l'estat de la contractació del servei de recollida de residus i de neteja viària, que es troba en pròrroga forçosa des de fa més de dos anys i que es portarà al Ple Municipal de març. Ànnia Garcia, candidata d'ECP a l'alcaldia de Rubí, afirma que és un dels serveis més importants que ha de gestionar l'Ajuntament i creu que "és inacceptable que no tingui una planificació per poder-ho renovar en temps i forma". A més, afirmen que es tracta d'un contracte "basat en un plec de clàusules que no ens aporten cap valor afegit pel que fa a aquest servei a la nostra ciutat".

La formació considera que l'actual contracte no aprofita totes les possibilitats que hi hauria per millorar les condicions laborals dels treballadors i treballadores, no afegeix criteris mediambientals i no contempla una aposta clara cap a l'augment de la recollida selectiva de residus, i asseguren que això és degut a "la poca ambició del govern actual i al fet que no tenim el Pla de Residus Municipal per saber cap a quin model volem anar".

En aquest sentit, Andrés Medrano, número dos de la formació, considera que hauria de ser imprescindible valorar positivament aquelles empreses que incloguin millores laborals, mediambientals o d'igualtat de gènere pel concurs del servei d'escombraries de la ciutat, una aposta "per municipalitzar el servei, tenir un control directe sobre ell, adaptar-lo a les necessitats de la ciutadania i integrar a l'estructura pròpia de l'Ajuntament el servei d'escombraries". 

Ànnia Garcia assegura l'actual contracte de recollida de residus i neteja viària "és l'exemple clar de com no volem que es gestionin els contractes des de l'Ajuntament a la ciutat de Rubí".