El VII Festival Infest serà el 7, 8 i 9 de juliol al Castell de Rubí

El Festival recupera la plena normalitat, amb les projeccions de curts, servei de bar i actuacions musicals

L'Infest serà al Castell el 7, 8 i 9 de juliol
L'Infest serà al Castell el 7, 8 i 9 de juliol | Marta Casas
16 de juny del 2022
Actualitzat a les 15:15h
L'Infest, el Festival Internacional de Curtmetratges de Terror, Fantàstic i Freak de Rubí, arriba enguany a la setena edició, i ho farà recuperant la plena normalitat després de dos anys marcats per la pandèmia, amb servei de bar a càrrec de la Masia Can Ramoneda - "tindrem bar i lavabos, que és allò que somniava la gent", diuen les cuques de l'Infest - i actuacions musicals. El festival - que inclourà també l'entrega dels premis Fora de Pla al millor curtmetratge dels Vallesos - serà els dies 7, 8 i 9 de juliol a l'amfiteatre del Parc del Castell, que és on se celebra l'esdeveniment des de l'any 2020.

Els "Òscars del Vallès" es projectaran el dijous, 7 de juliol. En total són vuit curts, que s'han seleccionat entre una trentena de candidats, i entre els quals hi ha documentals socials i videoclips musicals. El jurat dels premis Fora de Pla està integrat per l'actor Xavier Serrat, el cineasta Ales Payá - guanyador de l'últim guardó - i la periodista del TOT Rubí Núria Hueso. L'estatueta d'aquests premis ha estat dissenyada per l'edRa.

El Festival Infest arrencarà el divendres 8 de juliol. A partir de les 20h es podrà seguir en directe el podcast de les cuques que fan de mestres de cerimònies, i a les 21h, la primera actuació musical: el grup de punk Sickness Suicide. Les projeccions arrencaran a les 22h, un cop ja sigui de nit, i la primera sessió durarà unes dues hores.

Dissabte, 9 de juliol, una de les novetats de l'edició d'enguany: l'Infest Kids. A les 10h, es projectarà la pel·lícula Song of the sea a la biblioteca municipal, i tot seguit, un vermut musical a càrrec de Sergi Estella al Castell (12h).

Al vespre, el Festival es reprendrà amb un nou podcast a les 21h, i a les 22h la projecció de la segona tanda de curtmetratges. Enmig de la sessió, les cuques faran un bingo que tindrà com a premi un lot de productes com sopars, samarretes i altre marxandatge de l'Infest, valorat en uns 700 euros. 

L'organització ha rebut més de 400 curts d'arreu del món
L'Infest ha rebut, enguany, més de 400 curtmetratges d'arreu del món: Espanya, la República Txeca, de França, Estats Units, Japó, Mèxic... entre divendres i dissabte es projectaran els 21 millors, dels quals el jurat n'escollirà el guanyador del concurs, amb un premi de 1.000 euros. Per la seva banda, el públic podrà votar el seu curt preferit, que serà premiat amb 250 euros. Les cuques han avançat que aquest any hi ha "molt terror" entre els seleccionats.

El jurat d'enguany està format per l'actor Javier Botet, conegut pels seus papers a AlienMamáREC o Slenderman; l'assistenta de producció i professora de l'ESCAC Anna Moragriega, guanyadora de la Biznaga de Plata al Festival de Màlaga per Ojos Negros; i el director de cinema Caye Casas, conegut pels curts Nada S.A. i RIP - guanyador del premi del públic del passat Infest - i el llargmetratge Matar a Dios, que també va rebre el Gran Premi del Públic al Festival de Cinema de Sitges.

Per anar escalfant motors, el 29 de juny (23h) hi haurà el PreInfest, a la plaça Salvador Allende, en el marc dels actes de la Festa Major de Rubí.