Els Gegants de Rubí tornaran a participar en les activitats tradicionals a la Festa Major

La trobada de gegants es trasllada, a partir d'ara, al setembre

Els Gegants de Rubí i les autoritats municipals a la plaça de l'Ajuntament
Els Gegants de Rubí i les autoritats municipals a la plaça de l'Ajuntament | Marta Casas
Redacció
20 de juny del 2022
Actualitzat a les 12:32h
Un any més, els gegants de Rubí participaran en la Festa Major durant dos dies, el 28 i el 29 de juny, Diada de Sant Pere. El primer dia, en Roc, la Paula, el Galderic, la Laia i l'Orelletes formaran part del Seguici inaugural de la Festa, i presidiran el pregó plantats a banda i banda del balcó de l'Ajuntament. Aquest també serà el moment de canviar la toia de flors de la Paula, que després farà el ball de plaça amb en Roc. 

Els gegants es quedaran dins de l'Ajuntament, preparats per sortir, el dimecres 29 de juny. Abans, a les 8.30h, els grallers de la colla faran les matinades, un recorregut pel centre de Rubí - des de la plaça Pere Aguilera, carrer del Doctor Robert, Maximí Fornés, Pere Esmendia, Sant Cugat, Sant Jaume, Montserrat, Maximí Fornés, Doctor Robert Pere Esmendia - per anunciar a la població l'inici del gran dia de Festa Major.

A les 10h, els gegants sortiran de l'Ajuntament i es plantaran a plaça, i tot seguit faran un ball institucional davant de les autoritats (10.30h) i sortiran en l'anada d'ofici, un cercavila des de la plaça Pere Aguilera fins la plaça del Doctor Guardiet. Allà, entraran solemnement a l'Església parroquial de Sant Pere pel portal antic i presidiran la missa solemne de Festa Major. Durant l'ofertori, els gegants ballaran la moixeranga a l'Església, i tornaran a ballar en sortir, a la plaça.

La tradicional Trobada de Gegants no es farà en el marc de la Festa Major, sinó que se celebrarà al setembre, un canvi que es preveu que sigui així sempre a partir d'ara.