Oberta la convocatòria de subvencions a ajuntaments per l'adquisició d'habitatges

L'objectiu és que els municipis puguin ampliar el parc públic

Redacció
26 de març del 2019
Actualitzat a les 17:08h
La Diputació de Barcelona ha obert avui una convocatòria dirigida a ajuntaments per subvencionar l'adquisició d'habitatges mitjançant el dret de tanteig i retracte i l'adquisició a preu per sota mercat. L'objectiu és que els municipis puguin ampliar el seu parc municipal d'habitatge, i així incrementar l'oferta d'habitatge asequible.

La convocatòria és oberta a tots els ajuntaments de la demarcació de Barcelona, amb una dotació pressupostària de 250.000 euros, essent l'import màxim a concedir per municipi de 30.000 euros.

Les sol·licituds es podran presentar fins el proper 30 de setembre o bé quan s'hagi exhaurit el pressupost.

Aquestes subvencions formen part d'una línia d'actuació de la Diputació per fer front a la situació excepcional d'emergència habitacional i vulnerabilitat residencial. Així, es pretén ajudar aquells ajuntaments que tinguin una demanda residencial forta i acreditada, per tal que puguin fer viable l'exercici del dret de tanteig i retracte respecte les transmissions d'habitatges fruit d'execucions hipotecàries.

En general, l'objectiu és que tots els municipis de la demarcació de Barcelona puguin comprar habitatge a preu per sota de mercat.

Les bases de la convocatòria es poden consultar en aquest enllaç.