Una vintena de persones es concentren a Rubí per cridar «No a l'OTAN»

Rubí Solidari recorda que la història de l'organització "està coberta de sang de milions de civils"

La convocatòria de Rubí Solidari ha aplegat una vintena de persones
La convocatòria de Rubí Solidari ha aplegat una vintena de persones | Marta Casas
26 de juny del 2022
Actualitzat a les 16:14h
Una vintena de persones s'han concentrat aquest matí contra l'OTAN i la celebració de la cimera d'aquesta organització que se celebrarà els pròxims 29 i 30 de juny a Madrid - on aquest matí també s'havia convocat una manifestació. 

Convocades per Rubí Solidari, les persones concentrades han compartit la seva preocupació davant dels objectius d'aquesta nova cimera: "expandir-se a altres països del món, accelerar la carrera armamentística, incrementar la despesa militar desatenent necessitats socials, desestabilitzar països i preparar guerres amb la finalitat de mantenir el sistema capitalista". 

De fet, l'entitat recorda que la història l'OTAN està "coberta de la sang de milions de persones civils", víctimes dels bombardejos, i que ha provocat cops d'estat, dictadures militars i bloquejos criminals. Així, la seva expansió suposa un "greu perill" per l'espiral bel·licista que està desenvolupant a tot el planeta, i que durà al món a enfrontar-se, "tard o d'hora, en una tercera guerra mundial". 

A més, a l'Estat espanyol també s'entoma el "No a les bases", ja que el territori compta amb plataformes a Rota i Morón, l'anglesa de Gibraltar, la Base de la Legió a Viator, el camp de tir de les Bardenes Reials i múltiples instal·lacions militars arreu d'Espanya al servei de l'OTAN. Això situa el país com a "objectiu militar preferent en cas de guerra". 

Durant la concentració s'ha fet menció a la tragèdia de Melilla, on les organitzacions humanitàries asseguren que s'han produït prop de quaranta morts: una de les qüestions que es tractarà a la cimera de l'OTAN serà, precisament, la frontera Sud, i l'entitat i els concentrats avui a Rubí han coincidit en què la resposta dels governs marroquí i espanyol no fa augurar res de positiu.