Dona sang avui a Rubí

El Banc de Sang i Teixits ha potenciat les campanyes de captació de donants

La recollida tindrà lloc aquesta tarda de 17 h a 20 h del vespre a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler
La recollida tindrà lloc aquesta tarda de 17 h a 20 h del vespre a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler | Cedida
Redacció
17 d'agost del 2022
Actualitzat a les 12:27h

Rubí acull aquest dimecres una nova jornada per donar sang. La recollida, organitzada pel Banc de Sang i Teixits i amb la col·laboració de l'Ajuntament, tindrà lloc aquesta tarda de 17 h a 20 h del vespre a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler.

Sota el lema "Viu i fes viure", l'entitat recorda que els pacients d'arreu del territori continuen necessitant sang per als seus tractaments durant l'estiu, especialment aquest any. En aquesta línia, cal recordar que les donacions de sang baixen fins a un 30% durant l'agost pel canvi d'hàbits de la gent. No obstant això, enguany aquesta reducció serà més elevada atès que és el primer estiu sense restriccions i la gent ha decidit viatjar més. 

A més a més, de les 1.100 donacions diàries que serien necessàries per mantenir les reserves de sang en un nivell adequat, aquest dimecres només n'estan previstes poc més de 500. Davant d'aquesta crítica situació, el Banc de Sang i Teixits ha potenciat les campanyes de captació de donants i ha impulsat mesures especials, com ara l’organització de col·lectes a municipis especialment turístics.

Es calcula que entre els mesos de juliol i agost calen 40.000 donacions per donar resposta als tractaments de les persones malaltes.