Aquestes son les afectacions del pas de la Volta a Catalunya per Rubí

Està previst que la prova passi pel terme municipal entre les 15.30h i les 17.30h

La primera etapa de la Volta ha passat pel Baix Montseny
La primera etapa de la Volta ha passat pel Baix Montseny | Jordi Purtí
Redacció
29 de març del 2019
Actualitzat a les 11:55h
Aquest divendres, la Volta a Catalunya passarà pel terme municipal de Rubí. Està previst que passi entre les 15.30h i les 17.30h.

Durant aquesta franja horària, es recomana evitar els desplaçaments per la C-1413, per la zona del Pinar i el Molí de la Bastida, l'avinguda de l'Estatut i la carretera de Sant Cugat. Els accessos als polígons, tant la sortida des del Molí de la Bastida cap a la carretera de Terrassa i també l'accés a la C-16 des del Pinar, estaran garantits en tot moment.

La cursa arribarà des de Sant Quirze per la C-1413a, des de la rotonda del Pinar i fins la del Molí de la Bastida, i recorrerà tota l'avinguda de l'Estatut en direcció a Sant Cugat.
  • C-1413a des de l’inici del terme municipal de Rubí,
  • C-1413a pk 13,550, rotonda d’El Pinar (inici tram a Rubí)
  • C-1413a pk 12,600, rotonda amb Av Molí de la Bastida.
  • Av Molí de la Bastida
  • BP 1503 pk 18,750 des d’Av Molí de la Bastida
  • BP 1503 fins pk 16,000 fins rotonda carrer Marconi.
El recorregut descrit estarà tallat al trànsit de 15h a 17.30h.

El transport públic urbà i interurbà també es veurà afectat

El tall de trànsit afectarà també algunes línies del transport públic urbà i interurbà.

Concretament, la línia 1 arribarà fins la rotonda de la policia local per agafar la carretera de Terrassa, afectant, així les parades de Bailén, Policia Local, Can Rosés Industrial, Cementiri i El Pinar (en tots dos sentits).

La línia 4, després de la parada Estatut en sentit Can Rosés circularà pel carrer Sevilla, fent el mateix recoregut que la línia 5 fins a Can Rosés. La parada eliminada serà Terranova. Pel què fa a la línia 5, a Can Rosés donarà la volta i farà el recorregut de la línia 4 fins la parada Estatut, i posteriorment girarà pel carrer Sevilla recuperant el recorregut habitual. En aquest cas, hi ha tres parades afectades: Terranova, Agricultura i Terol.

La línia 6 arribarà fins la plaça de la Verneda (sentit Bastida) i iniciarà el recorregut en sentit Rubí Sud. Les parades afectades son Molí, Conflent, Collita, La Bastida i Pagesia.

Pel què fa al transport interurbà, la B7 i la B8 no connectaran amb Sant Cugat durant l'horari del tall, i l'únic transport públic en aquest horari seran els FGC. La B7 s'interromprà a partir de les 15.30h i fins que passi la prova, i la B8 estarà només operativa en el trajecte entre l'avinguda Can Cabanyes (FGC) a l'Hospital de Terrassa.

Finalment, només hi haurà una parada afectada a la línia C6 de Rubí a Castellbisbal, la del carrer Edison.

Afectacions als accessos als polígons

 

Accés al PAE Molí de la Bastida: No hi podran accedir els vehicles que s'hi adrecin des de Terrassa per la BP 1503, des del polígon de La Llana i el passeig de la Riera pel carrer Conflent, ni els que provinguin de Rubí des de l'av. Estatut i la ctra. de Terrassa. Tampoc els que vinguin per la C-1413a provinents de Molins de Rei.

Només ho podran fer els que provinguin de la C-1413a des de Sabadell pel lateral del polígon Molí de la Bastida i baixin pel carril descendent, que quedará habilitat des de l'av.  Molí de la Bastida.

Accés al PAE Can Rosés: No hi podran accedir des de l'av. Estatut ni des de la C1413a els vehicles que procedeixin de Sabadell. Només tindran accés els que circulin per la C1413a procedents de Molins de Rei. Els turismes i furgonetes sí que hi podran arribar des dels carrers Madrid i Lleida i des de la part dels Nius.

Accés al PAE Can Sant Joan: Les empreses d'aquest polígon no hi podran accedir des de l'av. Estatut i ho hauran de fer des de l'av. Generalitat (BP1503 procedents de Sant Cugat) o pels vials que hi entren des de Sant Cugat. 

Cal destacar que l’accés a la C-16 des del Pinar sí que estarà operatiu.