El rubinenc Francesc Sutrias, citat al Tribunal Suprem com a testimoni el 23 d'abril

Sutrias està acusat de malversació i desobediència per la preparació del referèndum de l'1 d'octubre de 2017

El Tribunal Suprem, presidit per Manuel Marchena
El Tribunal Suprem, presidit per Manuel Marchena | ACN
Redacció
22 d'abril del 2019
El rubinenc i Director General de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya, Francesc Sutrias, serà processat pels delictes de malversació i desobediència ​per la preparació del referèndum de l'1 d'octubre de 2017. Així ho ha dictaminat el jutjat número 13 de Barcelona al tancar la instrucció de la macrocausa. 

Segons el jutjat, Sutrias va participar "activament" de la logística, resultant "de gran rellevància" durant el procés de planificació i preparació del referèndum. A més, se l'acusa de seguir realitzant totes les actuacions encomanades per tirar endavant el referèndum en comptes d'impedir-ne la celebració tal com havia establert el Tribunal Constitucional.En aquest sentit, Sutrias anirà a declarar al Tribunal Suprem com a testimoni al 23 d'abril a les 10.30 h.

A banda de Sutrias, 30 persones més també han estat processades amb data 4 d'abril, als quals se'ls ha imposat una fiança solidària de 5.803.068,87 euros. Si no la paguen l'endemà del dia que rebin la resolució de processaments, els embargaran els béns per una quantitat equivalent. Mentrestant, els acusats seguiran en llibertat provisional sense fiança, però amb l'obligació de comparèixer quan siguin requerits per un jutge o un tribunal.