El moviment pensionista de Rubí participarà a la gran manifestació de Madrid el 15 d'octubre

Els pensionistes recullen milers de signatures amb reivindicacions com la revalorització de les pensions en funció de l'IPC

Una manifestació del Moviment per unes Pensions Públiques de Rubí
Una manifestació del Moviment per unes Pensions Públiques de Rubí | Marta Casas
Redacció
30 de setembre del 2022
El Moviment per unes Pensions Públiques Dignes de Rubí serà present, el pròxim dissabte 15 d'octubre, a la manifestació que prepara la coordinadora estatal per reclamar la recuperació de salaris i pensions després del procés continu de "pèrdua de drets socials" que han viscut tant els pensionistes com els treballadors en actiu especialment des de la crisi de 2008.

"Ara es pretén esgrimir la guerra com a pretext per a nous sacrificis", lamenten els pensionistes, que recorden que la despesa militar ha augmentat de l'1,2% al 2% mentre el govern insisteix en què "no hi ha recursos" per sanitat, educació o les mateixes pensions, i es continua amb un afany privatitzador que "repercuteix en un clar empitjorament de les prestacions i una greu degradació de les condicions de treball" en sectors com la sanitat, l'educació o les residències.

A més, el poder financer vol imposar una Llei de Foment dels Plans de Pensions d'Empresa "amb la complicitat d'uns certs poders polítics i alguns dirigents sindicals burocratitzats", diu el manifest signat pel moviment pensionista. Aquesta iniciativa, expliquen, respondria a l'interès de "privatitzar les cotitzacions socials destinades a les pensions públiques". Tot plegat en un moment en què les empreses, a més, estan tenint beneficis milionaris - les que cotitzen a borsa van tenir 64.021 milions d'euros de benefici, 10.117 dels quals corresponen a les companyies de producció d'energia - l'any 2021.

"Estem davant d'un robatori organitzat per a sostreure de les butxaques de la gent les seves rendes", etziben els pensionistes. I és que, a parer seu, la causa fonamental de l'increment dels preus no són els salaris ni les pensions, "són els qui en règim de monopoli fixen els preus per a mantenir i incrementar els seus beneficis". En el que portem de 2022, l'IPC ha pujat un 10,5% però la mitjana dels salaris només ha pujat un 2,4% i les pensions, d'un 2,5%.

Lliurament de signatures
En el marc de la gran mobilització del pròxim 15 d'octubre a Madrid, el moviment pensionista farà el lliurament de desenes de milers de signatures recollides per reclamar la revalorització de les pensions en funció de l'IPC acumulat anual, per una pensió mínima del 60% del salari mitjà i el rebuig a la privatització del sistema públic de pensions.

El document també exigeix una auditoria dels comptes de la Seguretat Social aprovada en la Llei 21/2021, de garantia del poder adquisitiu de les pensions, i que encara no s'ha fet tot i que ja s'ha superat el termini de sis mesos que establia el text.

Aquesta serà una primera mobilització, abans d'una nova gran manifestació que es farà al novembre, i que no s'aturaran "fins a revertir les contrareformes que ens estan imposant".