La Síndica municipal de Greuges de Rubí ha dut a terme 244 actuacions durant el 2018

Milagros Calleja ha presentat avui el seu informe anual al Ple municipal

Milagros Calleja, durant la presentació de la Memòria 2018
Milagros Calleja, durant la presentació de la Memòria 2018 | Ajuntament de Rubí - Lali Puig
Redacció
28 de març del 2019
Actualitzat el 29 de març a les 8:47h
Milagros Calleja, la Síndica de Greuges, ha presentat el document sobre la memòria de la seva activitat durant l'any 2018, que recull les diverses accions dutes a terme des de la seva oficina.

L'informe consta de 244 actuacions que Milagros Calleja ha desenvolupat en atenció a la ciutadania rubinenca. D'aquestes actuacions, 81 casos s’han traduït en l’obertura d’expedients i els 163 restants s’han resolt com a consultes.

Segons la Síndica, la queixa més popular que ha rebut durant el 2018 ha sigut la de la manca de manteniment i neteja de la ciutat, a part també de les voreres en mal estat. Una altre aspecte que ha acumulat diverses queixes i reclamacions és la de qüestions relacionades amb situacions socioeconòmiques per una part, i per l'altra la dels problemes per incriure's al padró municipal que es troben les persones nouvingudes.

Milagros Calleja ha recalcat la necessitat de treballar més en la difusió dels serveis que ofereix la seva oficina i en definir el model de sindicatura que necessita Rubí.

Finalment, ha instat els serveis municipals a respondre les reclamacions de la ciutadania d'una manera més efectiva.

La Síndica demana al ple municipal que es treballi en la regulació de l'ús de Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) a causa de totes les queixes que ha rebut, sobretot de la gent gran.

A part, també vol reclamar més accions per grantir el dret a l'habitatge i anima als representants polítics a treballar amb tot tipus de propietaris per impulsar solucions com per exemple el lloguer social.

La Memòria de la Síndica de Greuges es pot consultar en aquest enllaç.

RubiTV.cat va entrevistar Milagros Calleja per parlar sobre la seva tasca com a Síndica de Greuges de Rubí.