Aturada l'adjudicació del contracte de neteja viària i recollida de residus a Fomento de Construcciones y Contratas

L'equip de Govern i el PP es queden sols votant el requeriment de documentació a l'empresa

Redacció
28 de març del 2019
Actualitzat el 29 de març a les 12:15h
Imatge d'un ple municipal de Rubí
Imatge d'un ple municipal de Rubí | RubiTV.cat
El ple municipal d'aquesta tarda ha tombat el punt de l'ordre del dia en què es requeria a l'empresa adjudicatària del contracte de recollida de residus i neteja viària a Fomento de Construcciones y Contratas.

Aquest punt, que el govern va voler introduir d'urgència en l'anterior ple, sense aconseguir superar la urgència, ha rebut els vots en contra del PDeCAT, ICV, l'AUP, Cs i ERC; l'abstenció de Veïns per Rubí i els vots a favor del PP i l'equip de govern.

Veïns per Rubí ha motivat la seva abstenció per "com s'ha gestionat políticament aquest expedient", en referència a l'intent de portar el punt a tràmit per la via de la urgència en el ple passat; mentre que ha lloat la tasca realitzada pels tècnics municipals per elaborar els plecs d'aquest contracte.

Per la seva banda, els portaveus d'ICV, ERC i l'AUP han justificat el seu vot en contra per motius polítics: Ànnia Garcia creu que les clàusules del contracte que es porta a aprovació son "poc ambiciosos" i que no compleixen els objectius de reducció de residus marcat per al 2020; Xavier Corbera ha recordat que el seu grup ja va demanar que es fes una licitació per blocs, entre d'altres qüestions, i que això no s'ha respectat, i Jordi Muntan ha lamentat que el contracte no inclogui pràcticament cap de les de les mesures que l'AUP va proposar en diverses reunions amb el regidor responsable i l'equip tècnic mentre es preparava el plec de clàusules per a la licitació.

El contracte de recollida de residus i neteja viària porta més de dos anys en pròrroga forçosa. El procediment per formalitzar el contracte amb Fomento de Construcciones y Contratas queda, doncs, aturat, i el servei continuarà en pròrroga forçosa.