La iniciativa COLOR, finalista a la «Copa España Creativa»

L'11 de novembre, l'alcaldessa defensarà el projecte al Fòrum Lugo 2022, on es donarà a conèixer el guanyador el dia 12

Un mural a l'edifici adjacent a l'Ateneu, part de la iniciativa COLOR
Un mural a l'edifici adjacent a l'Ateneu, part de la iniciativa COLOR | Marta Casas
Redacció
09 de novembre del 2022
Actualitzat a les 10:55h
La iniciativa COLOR, impulsada per l'Ajuntament de Rubí des de l'any 2020, és finalista a la Copa España Creativa, que atorga l'Asociación España Creativa Innovación en Red al projecte urbà o territorial més creatiu i innovador de l'any a l'Estat espanyol. COLOR ha estat escollit com un dels 18 finalistes per optar al premi, i competirà en la modalitat A, de municipis de més de 50.000 habitants, amb quatre iniciatives presentades pels Ajuntaments de Saragossa, Oviedo, Talavera de la Reina i Ferrol.

El requisit per participar en aquesta copa era que els projectes abastessin com a mínim dues àrees diferents - urbanisme, medi ambient, transport, energies renovables, salut, tecnologia, esports, educació... - i que la cultura i la innovació en formessin part. Així, Rubí ha optat per COLOR, ja que és un "projecte de ciutat, transversal i compartit" amb la voluntat "d'aprofundir en la identitat rubinenca i en les seves singularitats".

El guanyador del reconeixement es donarà a conèixer el pròxim 12 de novembre en el tancament de la vuitena edició del Fòrum Lugo 2022, al qual l'alcaldessa, Ana María Martínez, intervindrà per defensar el projecte rubinenc el dia 11. L'elecció del guanyador i dels cinc accèssits serà per votació popular en línia, que representarà un 70% de la puntuació, i de la valoració d'un jurat popular, que suposarà el 30% restant.

"COLOR va néixer amb la voluntat d'expressar la diversitat i la creativitat que identifiquen la nostra ciutat", ha declarat Martínez, que ha explicat que la iniciativa es plantejava com un element de "cohesió del municipi com de projecció cap a l'exterior". L'alcaldessa considera que reconeixements com el que ha fet el jurat de la Copa España Creativa "validen la nostra aposta i ens animen a seguir-hi treballant". Així mateix, Ana María Martínez ha encoratjat els veïns i veïnes de Rubí a donar-hi suport quan s'obri la votació en línia.

La ciutat que resulti guanyadora de la copa serà la pròxima seu del Fòrum de Ciutats i Territoris Creatius l'any 2023.

Altres notícies que et poden interessar