ple municipal març 2019

Totes les qüestions que s'han tractat al ple del mes de març

Tres mocions aprovades i diversos tràmits en un ple marcat per la qüestió de la justificació de comptes del grup municipal del PP

per RubiTV.cat , 29 de març de 2019 a les 13:30 |
Ple municipal del mes de març | Carla Serra
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple del mes de març ha estat marcat per la qüestió al voltant de la justificació dels comptes del ja inexistent grup municipal del PP, i també ha servit per aprovar, per unanimitat, el Pla d'atenció integral a les persones amb diversitat funcional

Encara en la part de control, la Síndica de Greuges ha presentat la seva memòria anual, i diversos grups han tombat la proposta de requeriment de documentació a l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas.


De les quatre mocions presentades, dues s'han aprovat per acord de plenari: la de l'AUP per promoure que els regidors i regidores amb permisos de paternitat o maternitat puguin votar al ple de l'Ajuntament mitjançant la delegació del vot, i la d'ICV per lluitar contra la criminalització dels joves i adolescents migrats sols i dotar econòmicament l'estratègia catalana d'acollida i integració.

La moció del PSC per una ciutat desmilitaritzada i a favor de la cultura de la pau ha prosperat després d'un petit debat, amb l'únic vot en contra de Ciutadans i l'abstenció de la regidora no adscrita María Dolores Marín.


Finalment, s'ha retirat de l'ordre del dia la moció del PSC per donar suport a l'avantprojecte d'ampliació i millora de l'edifici de l'escola La Schola. 

En el punt d'assumptes urgents, ERC proposava una moció per a la millora de la informació pública publicada al web de l'Ajuntament, però no ha superat la urgència amb els vots en contra de l'equip de govern, Cs, el PDECAT i els regidors no adscrits José Manuel Mateo i Mariola Marín.

Altres tràmits

En l'apartat de tràmits, s'han aprovat la declaració institucional de les Ciutats defensores dels drets humans, l'acord de funcionament i desplegament de les línies estratègiques de la Taula de Competitivitat Industrial de Rubí (TCIR), algunes modificacions pressupostàries i la devolució de l'aval a la societat Corporacion Española del Transporte, degut al canvi de denominació jurídica de l'empresa.

 

Participació