PAH

La PAH critica la indiferència del govern local davant de la problemàtica dels desnonaments

Rubí Acull i Rubí per la Pau demanen que el consistori empadroni a les persones immigrants a espais públics

per RubiTV.cat , 29 de març de 2019 a les 16:00 |
Acció Rubí Acull i Rubí per la Pau davant les portes de l'Ajuntament | RUBITV
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Rubí (PAH) i les entitats Rubí Acull i Rubí per la Pau s'han reunit aquest dijous davant de l'Ajuntament per denunciar la indiferència del govern local davant de les problemàtiques dels desnonaments i l'empadronament de les persones immigrants a la ciutat. 

La PAH ha anunciat que "estem a les portes d'una nova massacre social" i que "mentre segueixin habent centenars d'habitatges buits en mans de bancs i grans tenidors que especulen, mentre l'administració pública segueixi privatitzant la seva gestió i deixant a la població sense recursos" seguirant fent accions i prenent les mesures que creguin necessàries. 


Antonia Media, membre de la plataforma, ha demanat que, de la mateixa manera que ho estan fent altres municipis, l'Ajuntament de Rubí multi als fons voltor per les seves males pràctiques amb els habitatges i exigeix que el consistori ajudin a les famílies en risc de desnonament abans que l'acció es porti a terme.

Per la seva banda, Rubí Acull i Rubí per la pau s'han manifestat per reclamar a l'Ajuntament que ajudi a les persones immigrants que viuen a la ciutat sense estar empadronats. Montse Serra, de l'Associació de Veïns de les Torres, ha explicat que més d'un centenar de persones tenen problemes per empadronar-se a Rubí i ha recordat que "tenir padró és un dret bàsic i fonamental que recull la constitució". Aquesta situació fa que no puguin ni tan sols iniciar els tràmits per regularitzar la seva situació al país, ja que el primer que se'ls demana és el padró i, a més, estar empadronats els permet tenir accés a beneficis socials i als serveis sanitaris. 


Serra assegura que estan treballant per solucionar aquest problema, però que cada vegada són més persones que es troben en aquesta situació i que, tot i que "hi ha molta gent que està empadronada gràcies a la solidaritat dels veïns", cal que el consistori faci alguna cosa. 

Des de les entitats plantegen que "una bona idea seria que s'empadronessin a un lloc públic", ja que afirmen que "si tu vius a sota d'un pont i pots demostrar-ho, i et poden trobar allà si ho necessiten, t'haurien d'empadronar com el teu lloc habitual de residència".
 

 

Arxivat a:
Societat
Participació