Aquestes són les propostes guanyadores dels Pressupostos Participatius dels FGC

Millores al COR de Rubí, entre les propostes més votades pels treballadors

Redacció
10 de novembre del 2022
Actualitzat a les 11:42h
El COR de Rubí
El COR de Rubí | Wikimedia Commons/Pere López Brosa
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha fet públics els resultats de la votació dels Pressupostos Participatius, que han acabat amb la tria de 22 propostes - 15 d'externes, votades per la ciutadania, i 7 d'internes, escollides pels treballadors de la companyia - d'un total de 30 finalistes. En el procés hi han participat més de 450 persones, 321 en l'àmbit intern i 137 en l'àmbit extern.

El pressupost d'inversió en aquests 22 projectes serà de 660.000 euros, que representen un 0,5% de la inversió total del 2022 de FGC.

Quines són les propostes més votades per la ciutadania?
Les propostes que han tingut més vots per part de la ciutadania afecten a diverses línies dels FGC. Pel que fa a la línia Lleida - La Pobla de Segur, els participants han escollit convertir una pista de tennis en pista de pàdel a La Molina (22.000 euros), instal·lar rellotges a les andanes de les estacions de Balaguer, Tremp i La Pobla de Segur (12.000 euros), rehabilitar els edificis de sortida i arribada del telecadira de l'Standard a La Molina (28.000 euros), millorar el confort i la informació a la zona d'espera de l'andana de la via 2 i 4 de l'estació de Balaguer (50.000 euros), substituir el sistema d'enllumenat als espais comuns a l'edifici de Port Ainé (7.750 euros), senyalitzar els senders entre l'aparcament de la base de telecabina Alp 2500 i la zona del llac inferior de La Molina (18.000 euros), renovar les taules i cadires de l'Autoservei d'Espot (29.7120) i substituir els vidres de les marquesines de les estacions de la línia Lleida-La Pobla de Segur.

A la línia Llobregat - Anoia, les propostes més votades són incrementar la il·luminació a l'entorn de l'estació de Martorell Central (15.000 euros), ampliar la marquesina de les vies 1 i 2 de Martorell Enllaç (50.000 euros), renovar els lavabos de l'estació de Monistrol Vila (65.000 euros), instal·lar una marquesina a l'andana de la via 1 de l'estació de Masquefa (60.000 euros),  (18.000 euros) i ampliar la marquesina de la via 1 de l'estació de Sant Vicenç dels Horts (60.000 euros).

També s'ha aprovat millorar la comunicació de la informació d'incidències (12.000 euros)  i millorar l'accessibilitat del camí des del Santuari a l'ermita de Sant Gil a Vall de Núria (29.600 euros).

Quines són les propostes més votades pels treballadors dels FGC?
Millorar l'accés soterrani que uneix l'estació de Rubí i el Centre Operatiu Rubí (COR) és la proposta que ha rebut més vots per part dels treballadors de la companyia. També amb relació al COR, s'ha aprovat crear un espai polivalent per a formació i reunions a la zona d'Instal·lacions Fixes del COR. 

Els altres projectes aprovats pels treballadors són millorar la sala de descans del Centre de Comandament Integrat (CCI), adequar un pàrquing cobert per a bicicletes al Centre Operatiu de Martorell (COM), condicionar l'espai d'aparcament als tallers de Sant Boi de Llobregat, instal·lar un punt verd a la cota 2000 de Port Ainé, i instal·lar una pantalla digital a la sala de reunions de La Molina.