El CRAC organitza un cicle de documentals i xerrades sobre el conflicte a Palestina

El cicle s'inicia aquest dijous amb la projecció del documental "Arrels de resistència"

Fotograma del documental «Arrels de resistència»
Fotograma del documental «Arrels de resistència» | Arrels de resistència
Redacció
03 d'abril del 2019
En els darrers dies, Palestina està patint una altra vegada una ofensiva militar per part de l'estat d'Israel, deixant milers de persones sense llar. Al voltant d'aquesta qüestió, el CRAC ha organitzat un cicle de documentals i xerrades que s'iniciaran aquest dijous amb la projecció d'Arrels de resistència.

El documental, produït pel col·leciu La recolectiva, explica la importància de les oliveres com a forma de lluita per la supervivència. Les oliveres són les garants de la vida i de la història de les poblacions en terres palestines des de fa milers d'anys, i des de la creació de l'estat d'Israel els seus habitants s'han enfrontat a l'arrencada dels seus arbres.

El documental proposa, així, una lectura de la història i de les lluites populars a la Cisjordània ocupada a trabés dels testimoniatges de famílies palestines i d'activistes que els donen suport durant la temporada de la collita d'olives.

Després de la projecció del documental, que començarà a les 19h, hi haurà un petit col·loqui a càrrec de La recolectiva. Podeu veure el trailer de Arrels de resistènciaaquest enllaç.