«Ocaña, la Reina de las Ramblas», aquest diumenge a Rubí

L'obra retrata la Barcelona de finals dels setanta i principis dels vuitanta

Joan Vázquez es posa en la pell d'Ocaña, «la reina de la Rambla»
Joan Vázquez es posa en la pell d'Ocaña, «la reina de la Rambla» | Promocional
Redacció
02 de desembre del 2022
Actualitzat a les 16:56h
El teatre municipal La Sala acollirà aquest diumenge, 4 de desembre (18.30h), la representació del cabaret musical Ocaña, la reina de las Ramblas, dedicada a la figura de l'artista, performer, pintor i activista pioner dels drets LGTBI als anys 70 i 80.

De la mà de l'actor i cantant rubinenc Joan Vázquez, i de la guitarra del director musical Marc Sambola, l'espectacle vol retre homenatge a Ocaña en un recital teatralitzat que inclou paraules en primera persona de l'artista i clàssics musicals del gènere que més li agradava. L'espectacle repassa els capítols més destacats de la seva vida i també la de la seva tràgica mort, quan les guspires d’una bengala van encendre la disfressa de rei sol que portava.

La peça fa un retrat de la Barcelona de finals dels 70, amb l'arribada de la democràcia a Espanya després de 40 anys de dictadura, que Ocaña personifica, amb "una manera d'entendre la ciutat que quedaria sepultada i oblidada amb l'adveniment dels Jocs Olímpics i que no volem deixar de reivindicar", expliquen els responsables de l'obra.

L'espectacle ha rebut dos Premis de la Crítica 2019 (Millor Musical i Millor Actor Musical), dos premis Teatre Barcelona 2019 (Millor Espectacle Musical i Millor Actor Musical), un premi Teatre Barcelona 2021 (Millor Espectacle en Reposició) i una nominació als Premis Butaca 2020 (Millor Actor Musical).

Les entrades ja es poden adquirir a través de la web de venda del teatre municipal La Sala.