Demà arrenquen les activitats de la Festa de l'Autisme organitzada per RubiTEA

L'objectiu és conscienciar i donar visibilitat al transtorn de l'espectre autista

Esther Martínez, presidenta de RubíTEA, a la Festa de l'Autisme del 2018
Esther Martínez, presidenta de RubíTEA, a la Festa de l'Autisme del 2018 | RubiTV.cat
Redacció
01 d'abril del 2019
Actualitzat a les 14:02h

Demà, 2 d'abril, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de l'Autisme, arrenquen les activitats organitzades per l'associació Rubí TEA amb l'objectiu de donar informació i visibilitat al transtorn de l'espectre autista.

A les 18h, a l'auditori de la biblioteca hi haurà una xerrada sobre el TEA i es presentarà una guia de lectura, així com una exposició.

El dijous, 4 d'abril, a la Sala de Petits Lectors de la mateixa biblioteca es realitzarà el taller El mapa del trencaclosques, i que consistirà en un contacontes per entendre l'autisme dirigit a infants. El taller s'iniciarà a les 18h.

El dia gran de la celebració del Dia Mundial de l'Autisme serà el diumenge, 7 d'abril, en què se celebraran diverses activitats a la plaça del doctor Guardiet, a partir de les 10.30h. Hi haurà una xocolatada amb xurros i coca; les actuacions de l'Orquestra de la Diversitat de l'Escola de Música Pere Burés, el Mimo Chispa, els Pallassos Meke Fleke, l'escola de dansa Vuit Temps i Ynot Tony Màgia.

Alhora, hi haurà exhibicions i classes a càrrec de l'escola de capoeira Colgate, l'escola Adanubi i de zumba del Duet Sports.

El mateix matí, a les 9.30h sortirà de la mateixa plaça del Doctor Guardiet la cursa Corre, corre, RubiTEA, que ja passa pels 150 inscrits. Per als interessats en participar-hi, encara ho poden fer enviant un correu amb el nom i cognoms, data de naixement i un mail de contacte a [email protected].

El recorregut de la cursa està adaptat a persones amb mobilitat reduïda i és apta per totes les edats, tot i que els menors hauran d'anar acompanyats per un adult.

Al llarg d'aquesta setmana i la que ve, RubíTEA repartirà llaços de color blau, que és el color que s'assimila a la inclusió social, per diversos comerços de Rubí.

Divendres es presenta el llibre Minimalismo para el autismo a l'Ateneu

Els autors locals Salvador Alier i Raquel Torres presentaran el divendres, a les 18.30h a la Sala Noble de l'Ateneu, el seu llibre Minimalismo para el autismo, que narra la utilitat d'un enfocament minimalista en l'autisme i com la seva incorporació en totes les facetes de la vida aconsegueix uns millors resultats en la reducció de l'estrés i de l'ansietat.