Cavalcada de Reis a Rubí: recorreguts, horaris i totes les novetats

Enguany els Reis iniciaran el recorregut pels carrers de Rubí a la plaça Catalunya

Nació
28 de desembre del 2023
Actualitzat el 03 de gener del 2024 a les 17:57h
El Rei Baltasar arriba a Rubí
El Rei Baltasar arriba a Rubí | Marta Casas
S'acosta una de les nits més esperades de l'any: la visita de Ses Majestats, els Reis d'Orient, a Rubí. Serà el dia 5 de gener quan Melcior, Gaspar i Baltasar arribin a la ciutat, guiats pel Mag Rubisenc, que instal·larà el seu Campament Màgic a l'Arborètum del Castell els dies 2, 3 i 4 de gener.

A continuació repassem els horaris, el recorregut i les novetats de la Cavalcada de Reis a Rubí i les indicacions per accedir al Campament Màgic.

Horari de la Cavalcada de Reis a Rubí
Les activitats prèvies a la Cavalcada arrencaran a les 16.30h a l'Escardívol, amb una Cartera Reial que recollirà les últimes cartes dels infants per a Ses Majestats. A les 17h, també hi haurà una xocolatada, mentre s'espera l'arribada dels Reis al mateix espai, a les 18h. L'alcaldessa, Ana María Martínez, els entregarà les claus de la ciutat.

Nou recorregut de la Cavalcada dels Reis a Rubí
Aquest serà el recorregut de la Cavalcada dels Reis d'Orient a Rubí: sortiran des de la plaça Catalunya i recorreran el passeig Francesc Macià, l'avinguda Barcelona, la rambleta de Joan Miró, el passeig de Les Torres, l'avinguda de Can Cabanyes, el passatge del Ferrocarril, el carrer Monturiol, el carrer Mare de Déu de Fàtima, el carrer Tres d'abril, la carretera de Sant Cugat, el carrer Joan Maragall, el carrer Bartrina, el carrer Lluís Ribas, el carrer Cervantes, l'avinguda Barcelona, el passeig Francesc Macià i el carrer Montserrat fins a arribar a la plaça del Doctor Guardiet, on a les 21h faran l'adoració al pessebre.

Afectacions en l'aparcament
Per tal de condicionar l'Escardívol per rebre els Reis, cal que l'espai quedi lliure de vehicles uns dies abans. Així, des del 2 de gener a les 6h no es podrà accedir ni estacionar a la zona propera a l'Oficina Municipal d'Esport. A partir de dimecres 3 de gener a les 6h no es podrà accedir ni estacionar a la part a tocar de la rotonda.

A partir del divendres, 5 de gener (15h) s'habilitarà la zona d'aparcament per a vehicles de persones amb discapacitat al passeig de la Riera, darrere l'oficina d'Esports, i només s'hi podrà aparcar amb la targeta acreditativa.

Afectacions a la circulació del trànsit
Per tal de poder disposar les carrosses i tots els elements de la Cavalcada, la circulació de trànsit i l'aparcament a la zona més propera a la plaça Catalunya, des d'on sortiran els Reis. Així, a partir de les 13h i fins les 24h del 5 de gener, no es podrà circular ni aparcar als carrers de Pau Claris (entre Cadmo i Vapor, en els dos sentits), Narcís Menard (entre plaça Pere Aguilera i el carrer Rafael Casanova), Justícia (entre Doctor Robert i Rafael Casanova), Rafael Casanova (entre Sant Gaietà i Cadmo) i Prat de la Riba (entre Cadmo i l'accés al CUAP MútuaTerrassa).

Pel que fa a l’Escardívol, més enllà de les restriccions d’aparcament, està previst que el pas de vehicles quedi tallat a partir de les 15.30 h del 5 de gener. A les 18.30 h, es tallarien tots els accessos a l’itinerari de la cavalcada.

El Campament Màgic
El Mag Rubisenc obrirà les portes del seu Campament Màgic els dies 2, 3 i 4 de gener, de 17.30h a 20.30h, entorn del Castell. Infants i adults podran gaudir d'una experiència màgica immersiva, saludar el Mag i conèixer com es prepara l'arribada de Ses Majestats amb la Vinyet, els ajudants del Mag i la Cartera Reial, que recollirà les cartes i els xumets per als Reis. Els infants podran deixar els seus bons desitjos per a la ciutat i rebran obsequis sorpresa.