1 de 10
ciència

L'Agència Espacial Europea fitxa estudiants de la UPC a Terrassa per construir i llançar coets

Els estudiants treballen per ser el primer equip d’universitaris del món que arriba a l’espai amb tecnologia pròpia

Membres de l’associació Cosmic Research amb tres dels coets que han construït. | Cedida
per Redacció, 1 d'abril de 2019 a les 18:30 |
L’Agència Espacial Europea (ESA), a través de Cansat España, han fitxat per segon any consecutiu, l’equip Cosmic Research, format per estudiants de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) i de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona (ETSETB) de la UPC. Els estudiants construiran i llançaran, el 4 de maig, els coets amb els minisatèl·lits dissenyats per alumnes d’ESO i Batxillerat de tot l’Estat que participen en el concurs.

Un CanSat és un satèl·lit de la mida d’una llauna de refresc que replica un satèl·lit real i que realitza experiments científics durant el seu descens a terra. Aquests enginys són construïts per estudiants d’ESO i de Batxillerat, que competeixen en concursos nacionals i internacionals.


L’Agència Espacial Europea (ESA) organitza una d’aquestes competicions, el Cansat Europe, en què joves estudiants de tota la Unió Europea construeixen aquests petits satèl·lits, amb experiments científics a bord. Cada país organitza el seu propi concurs Cansat per escollir els representants que competiran a la gran final europea.

Els estudiants de Cosmic Research compten amb una gran experiència en la construcció i llançament de coets. De fet, des de fa tres anys, treballen per ser el primer equip d’universitaris del món que arriba a l’espai amb tecnologia pròpia. Víctor Ubieto, estudiant de l’ESEIAAT de la UPC i membre de l’equip Cosmic Research, explica que “participar com a professionals a Cansat España ens permet ajudar a finançar el nostre gran projecte de ser els primers universitaris del món que arriben a l’espai i, al mateix temps, gaudir de la nostra passió per la tecnologia aeroespacial ajudant a estudiants més joves a fer realitat els seus projectes.”

 

Participació