FEM Vallès demana als alcaldables comarcals que incloguin l'impuls d'una Àrea Vallès

La plataforma reclama una visió "supramunicipal" dels candidats als municipis vallesans

Redacció
01 d'abril del 2019
El poligon industrial Palou Nord
El poligon industrial Palou Nord | Ajuntament de Granollers
La plataforma FEM Vallès ha enviat una carta als representants dels diferents grups polítics de les poblacions del Vallès Oriental i Occidental, que concorreran a les properes eleccions municipals, perquè en els seus programes electorals hi hagi "una voluntat d’impulsar una Àrea Vallès com un espai de treball i consens per articular conjuntament el territori i trobar l’encaix amb la gran Barcelona".

Ha apuntat que s'aposti per una visió "supramunicipal interconnectada" per resoldre "molts dels problemes" que arrossega el territori com són la mobilitat, les infraestructures, la millora dels polígons i la seva integració territorial, les competències ambientals i planificació de polítiques d'ocupació i formació, entre d'altres.

Ha recordat que les dues comarques són líders en tots els sectors econòmics i cal un gestió de forma conjunta. En el text s'ha insistit en la necessitat de compartir aquesta visió per "fer un salt qualitatiu" i ha apuntat que la capacitat de Barcelona demana d'una nova dimensió territorial, recalcant la seva situació geogràfica de frontera amb la capital catalana.

La plataforma ha reclamat amb urgència "redreçar" aquest espai perifèric de Barcelona i ha garantit que constituiria una notable inversió de productivitat i una millora de la qualitat de vida dels seus ciutadans.