CCOO homenatjarà els advocats d'Atocha

El sindicat, l'Ajuntament i la Sala Neus Català han organitzat tres actes en memòria de les cinc víctimes mortals dels atemptats de 1977

Silenci i punys alçats en el funeral per les cinc víctimes mortals d'Atocha
Silenci i punys alçats en el funeral per les cinc víctimes mortals d'Atocha | Archiu històric del PCE
Redacció
31 de gener del 2023
Actualitzat a la 13:00h
CCOO ha organitzat per als pròxims dies un homenatge als advocats laboralistes d'Atocha que van patir un atemptat per part d'un grup de pistolers d'extrema dreta el 24 de gener de 1977. Aquell dia, van assassinar a trets quatre advocats i un sindicalista, i van deixar ferides quatre persones més.

El sindicat vol reivindicar la memòria d'aquelles persones amb tres actes els pròxims dies 7, 9 i 10 de febrer, organitzats conjuntament amb l'Ajuntament de Rubí i la Sala Neus Català.

Dimarts, dia 7 (18.30h), la Sala Neus Català acollirà la projecció del documental Atocha 1977: Los mártires de la democracia, seguit d'un debat sobre la transició a Rubí moderat per Jaume Parras. Pel que fa a dijous, dia 9 (18.30h), Alejandro Ruiz-Huerta, l'últim advocat viu dels atemptats oferirà la conferència L'atemptat d'Atocha amb col·loqui posterior, a l'auditori del Museu Municipal Castell de Rubí. I el divendres, dia 10, a les 12h s'inaugurarà el monolit en memòria dels advocats d'Atocha a la plaça Jaume Pla i Pallejà, davant la seu de CCOO a Rubí. Hi participaran el mateix Alejandro Ruiz-Huerta, l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, la regidora de Memoria Democràtica, Elena Montesinos, i el Secretari General de CCOO Vallès Occidental-Catalunya Central, Ivan Ramos.