educació

Representants de la comunitat educativa de Rubí debaten com combatre la segregació escolar

Aquest dilluns ha tingut lloc la jornada "Estratègia de ciutat per l'èxit educatiu"

per RubiTV.cat , 2 d'abril de 2019 a les 19:00 |
Diferents agents de la comunitat educativa s’han donat cita a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler | Ajuntament de Rubí - Lali Puig
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 d'abril de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dilluns, més de cinquanta representants de la comunitat educativa de Rubí han participat a la jornada Estratègia de ciutat per l'èxit educatiu. L'oportunitat de combatre la segregació escolar.

Aquesta jornada, proposada pel Consell Escolar Municipal (CEM), tenia l'objectiu de construir de manera conjunta una resposta local al problema de la segregació, partint d'un seguit d'accions dissenyades per la Fundació Jaume Bofill.


La jornada s'ha iniciat amb la ponència Per què cal combatre la segregació escolar? a càrrec d’Isaac Gonzàlez, sociòleg i professor dels Estudis d’Arts i Humanitats de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i col·laborador de la Fundació Jaume Bofill.

L'expert ha explicat els principals beneficis d'una política educativa contra la segregació escolar, com per exemple l'increment de les competències per l'èxit, la millora dels recursos, i la consecució d'una major equitat i cohesió social.


Després els assistents s'han dividit en grups per fer una activitat que ha consistit en analitzar accions contra la segregació escolar proposades per la Fundació Jaume Bofill i debatre-les per veure com podriem adaptar-les a Rubí.

L'activitat ha tingut l'objectiu de dissenyar un full de ruta operatiu que s'ajusti als continguts del Pla local d'infància i adolescència 2018-2021.

La jornada ha congregat equips directius i professorat de diverses escoles públiques, Associacions de Mares i Pares d’Alumnes, altres membres del CEM, representants de la Direcció Territorial d’Ensenyament i dels serveis educatius del sector del Vallès Occidental, membres del govern municipal i d’altres partits polítics, i tècnics de l’Ajuntament.

Les conclusions del debat es posaran en comú a la propera reunió del CEM.

 

Participació